Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +17
W Polsce co chwilę słyszymy o dramatycznych incydentach. Pogryzienie dziecka, rozerwanie psa na spacerze, atak na dorosłego. I w większości przypadków przewijają się te same rasy: pitbulle, amstaffy. Problem wraca jak bumerang, i pytanie, czy państwo nie powinno tego wreszcie uregulować.
Nie chodzi o to, żeby wszystkich właścicieli wrzucać do jednego worka czy zakazywać posiadania psów z listy tych najbardziej agresywnych. Każdy, kto ma kontakt z psami, wie, że wiele zależy od wychowania
Nie chodzi o to, żeby wszystkich właścicieli wrzucać do jednego worka czy zakazywać posiadania psów z listy tych najbardziej agresywnych. Każdy, kto ma kontakt z psami, wie, że wiele zależy od wychowania
źródło: hq720
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

Dzięki @Euthymol za porady wcześniej.
#uk #emigracja #chwalesie
źródło: comment_16342326817rkiRVqQoH8NTvrMc0ZrvM.jpg
PobierzJa sama mialam 130 dni w jednym roku. 90 dni obowiązuje tylko w ostatnich 12 miesiacach QP.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Wujek_Fester: Poważnie? ( ಠ_ಠ) Kurde myślałem, że trudniej. Dzięki za informacje.
To mnie najbardziej blokuje. Ja i różowy to razem £3k. Za takie pieniądze 2 tygodnie na full na Filipiny czy
Np ja przygotowałam temat o podrozach, a egzaminatorka zapytała mnie na końcu o różnice w obchodzeniu świat Bożego Narodzenia miedzy Polska a UK. Wystarczy mieć komunikatywny ang i bez problemu sie zda.
w pliku pdf z netu : Guide AN Naturalisation Booklet The Requirements July 2021 na stronie 13 jest tabelka ktora wszystko wyjasnia odnosnie ilosci dni przekroczonych. Zona przekroczyla i napisala cover letter ... zobaczymy.
źródło: comment_163450928479yGTkQT4edRI3QgxIbxy9.jpg
PobierzTo zobaczymy, narazie zaplanowałem, że max będe 80dni poza UK w ciągu roku i mam nadzieję, że uda mi się to utrzymać :)