Wpis z mikrobloga

mirku, ja jestem od pisania kodu, a nie esejów.

@one_man_army:
Ctrl + F: "Na pewno"
No results found. Review your settings for configured exclusions and check your gitignore files.

I szukaj wiatru w polu, bo ktoś zamiast "container" napisał "continer", a zamiast "Beneficiary" napisał "Benficairy".
I potem poprawiaj po tym juniorze 40 wystapień tej samej literówki, bo on kod pisze, a nie eseje.
@reseted: @one_man_army: nie wiem jakie macie doświadczenie, ale ja też dostaje masę takich wiadomości.
Odpisuje zwykle krótko - proszę o podanie technologii i widełek wynagrodzenia. Póki co wszyscy mi podali, poza jednym (co ciekawe facetem), który jakiś oburzony był, że pytam i jedną babką, która natomiast zapytała o moje oczekiwania. I tyle. Kulturalnie bez robienia z siebie debila.
jakbyś dostawał masę takich wiadomości, niektórzy wymagali od Ciebie dodatkowo np. godziny rozmowy telefonicznej (!) W trakcie twojej pracy tylko po to, żeby usłyszeć, że mogą Ci dać 3k mniej niż obecnie zarabiasz - to też byś miał wyjebke i zachowywał się jak buc. Serio nie rozumiem ukrywania stawek jak sami do Ciebie piszą....

@little_muffin: ja dostaję ok 20 ofert tygodniowo, widełki są podane w ok 30% z czego często są
Na pewno hh zmienią strategię rekrutacyjną bo jakiś wykopek będzie dla nich niemiły na Linkedinie i na pewno dla nich robi różnicę, czy nie odpiszesz wcale czy odpyskujesz jak gówniarz, mądry to ty jesteś widzę mniej więcej tak samo jak kulturalny xD

@Portmanteau:
Taaaa, bo takich wykopków jak ja to oni mają pewnie na pęczki #!$%@? xD, dlatego wypisują do mnie całymi dniami.
Taaaa, bo takich wykopków jak ja to oni mają pewnie na pęczki #!$%@? xD, dlatego wypisują do mnie całymi dniami.

@Flypho: Muszę zmartwić Twoje ego, wypisują głównie po to, żeby wrzucić kolejne CV do bazy i pokazać szefowi na koniec miesiąca, że rozwijają firmowy talent pool. Zazwyczaj nie mają zielonego pojęcia czym się zajmujesz, tym bardziej nie potrafią ocenić Twoich umiejętności, ale z perspektywy kogoś kto dość często przeprowadza techniczne rozmowy
@nsfl:
Niedawno zmieniałem pracę i udało mi się umówić i przeprowadzić rozmowę rekrutacyjną i techniczną z KAŻDYM rekruterem któremu odpowiedziałem. Łącznie chciało się ze mną umówić ponad 50 firm, więc nie wiem co ty #!$%@? xD.

Trzeba być kompletnym naiwniakiem żeby myśleć, że przyjdzie do nich jakaś „refleksja” i przestaną spamować w taki sposób na Linkedin i zaczną wysyłać ci „normalne oferty”.

@Portmanteau:
W takim razie robię to dla twojego
@one_man_army: Ale Cię linczują w komentarzach xD Jakbyś przynajmniej zwyzywał rekrutera od najgorszych xD Gdyby więcej ludzi myślało i pisało jak Ty, to w ofertach pracy byłby precyzyjne widełki (a nie 10k-25k xDxDxD) zamiast listy benefitów takich jak owocowe wtorki czy warzywne czwartki xD I to tłumaczenie, że HR ma taką pracę, mają swoje wymagania i muszą wyrobić "normy" xD ...Ci co wciskają babcią cudowne garnki też mają taką pracę xDxDxD