Wpis z mikrobloga

#squidgame #netflix #seriale
Squid Game (spoilery)
Jak zobaczyłem starszego pana z numerem jeden, to pierwsza myśl, że to wszystko jest dla niego.
Tylko przypuszczałem że może mu np. jego syn zagwarantował zabawę przed śmiercią a się okazało że on sam sobie. :D
Że wlazł wysoko podczas nocnej jatki też było podejrzane.
Później że nie pokazali jak go zastrzelili, też było dosyć jasnym potwierdzeniem.

Że brat policjanta jest wyżej w hierarchii też od razu pomyślałem, tylko najpierw, że jest może czerwonym.

I też te plot twisty wydają się być niepotrzebne.

Z oczywistości fajna scenografia.
Zadania naprawdę nic szczególnego, jest chyba aktualnie program na Polsacie z różnymi wyzwaniami - na pewno bardziej wymyślne.

Sporo strasznie głupich zachowań bohaterów.

Pierwszy odcinek mocno nudny, dużo przewijałem.
Kolejne odcinki też przewijałem, ale mniej.
Ostatnie odcinki dosłownie wymęczyłem z myślą "jezu, jeszcze x odcinków".

Było trochę emocji co na plus.
Warstwa psychologiczna nie jest przesadnie przekombinowana co na plus.

Ogólnie bardzo średni serial 5/10.
Obejrzałem żeby się zjednoczyć ze społeczeństwem, które dużo o tym serialu mówi. :P

Większość odcinków dałem 6/10, ale zaniżyły pierwszy (jak pisałem) i ostatni odcinek (po prostu beznadziejny 2/10, kumulacja głupich zachowań). Za to trzeci odcinek jakoś lepiej wszedł i dałem 7/10 - może przez "odprężenie" bo zadanie stosunkowo proste i łagodne.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@look997: ogladnalem bo temat wydawal mi sie ciekawy. Chociaz te wszedobylskie reklamy netflixa mowily, ze to bedzie kicha.
Moim zdaniem nie taki zly, aczkolwiek wiele zachowan bylo dziwnych i niezrozumialych
  • Odpowiedz
I też te plot twisty wydają się być niepotrzebne.

@look997: plot twisty, które dało się przewidzieć są milion razy lepsze niż plot twisty, których nie dało się przewidzieć.

Zadania naprawdę nic szczególnego, jest chyba aktualnie program na Polsacie z różnymi wyzwaniami - na pewno bardziej wymyślne.

zadania są inspirowane grami dla dzieci z Korei południowej.
  • Odpowiedz