Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zero_dwa: artykułów jest pięć, każdy innego autora z innymi wnioskami.

Absolutnie rozumiem czemu dokonujesz odczytu w najbardziej złej woli, jednak w ten sposób nigdy teksty nie zrozumiesz.
  • Odpowiedz
@Cepion: ogółem nie wskazano żadnego problemu z ich strony oraz bagatelizowano hipergamie i jeszcze stwierdzono, że różowe na zachodzie ją są w stanie niby kontrolować( wskazywali osłabienie tam tendencji hipergamicznych)
  • Odpowiedz
@77023: to nie wina kobiety że kogoś nie chce, moim zdaniem również, natomiast problem systemowy jest dostrzeżony. Jeśli badania wskazują że udział hipergamii w dyskryminacji mężczyzn maleje, ale problem nadal istnieje, to uważam że nie należy się upierać przy tym, tylko szukać prawdziwych przyczyn i prawdziwy z rozwiązań.

Dziękuję za dyskusje szanowny kolego. Bardzo szanuję cię za podjęcie rękawicy.
  • Odpowiedz
@Cepion: Ah te samce alfa wspaniałe i incele niedobre... nawet nie chce mi się czytać. P.S a kobiety często traktuje się jako osoby upośledzone, które nie powinny ponosić konsekwencji. W równym stopniu jak facet. No bo w sumie to nie wiadomo dlaczego...
  • Odpowiedz
@Cepion: Przeczytałem pobieżnie kilka z tych artykułów i z tego co zauważyłem każdy podkreśla że więcej kobiet posiada wyższe wykształcenie. Szkoda tylko że nie ma to zupełnie żadnego znaczenia bo jakoś irl i na tagu duża część inceli jednak je ma (lub jest na drodze do jego zdobycia), zaryzykowałbym nawet stwierdzenie że to raczej ludzie mniej rozgarnięci wierzą w bluepill czy biedne, uciśnione patriarchatem kobiety. Równie często poruszana jest kwestia
  • Odpowiedz
@Cepion: moglibyście poruszyć na przyszłość kwestie bodyshamingu mężczyzn, co widać np na tiktok, gdzie jest wiele filmików, w których młode kobiety wyśmiewają niski wzrost mężczyzn.
  • Odpowiedz
@77023: nie jestem członkiem zespołu krytyki politycznej. Wydaje mi się szanowny kolego że nic nie stoi na przeszkodzie by wysłać redakcji taką opinię. Kontaktowy mejl jest na stronie.
  • Odpowiedz
ogranicza bardzo dating pool konserwatystów

@Cepion: Dane naukowe i moje osobiste obserwacje pokazują, że nie ogranicza, albo robi to w nieznacznym stopniu (a może ogranicza tylko w pewnej grupie mężczyzn?). Nawet kobiety o lewicowych poglądach często wybierają "męskich" i konserwatywnych partnerów a jeżeli już są w relacji z bardziej liberalnymi partnerami to zgłaszają oni mniejszą satysfakcję z takich związków. Nie chciałem w pierwszym poście poruszać tematu "eksperymentów społecznych" z portali randkowych
  • Odpowiedz