Wpis z mikrobloga

Udało mi się po kontakcie na Messenger otrzymać list przewozowy ale niestety od tego czasu tj. poprzedni czwartek status wysyłki w inpost się nie zmienił dalej jest: „W trakcie przygotowania”. Pisałem do nich wczoraj ale bez odpowiedzi do dnia dzisiejszego. Wydaje się ze nie maja dalej towaru dodali tylko list nadawczy żeby „uspokoić” …
@Jordandc: miałeś racje, na mailu od razu odpowiedź dostałem a na sms czy instagram to się piszę jak do ściany. Szkoda trochę, że założyciel firmy musi robić robote jego pracowników, którzy nie raczą się nawet odpisać na sms czy instagram i napisać szczerze jak wygląda sytuacja z zakupionym towarem. Mi by totalnie wystarczyło, że by napisali, że zamówienie będzie opóźnienie i nie wyrobią sie w terminie albo dali przynajmniej mniej więcej
Myślę, że czas żebym i ja sie wypowiedział.

Zamówienie złożone 23.12 z opcją 2msc. Strona nie działała ale szybko zamówienie udało się dopiąć przez maila. Super.
4.02 dostaję maila z informacją o możliwym opóźnieniu 5-15dni. Mówię dobra, pewnie dostawca nie ma sprzętu, w dzisiejszych czasach popularny problem.
6.03 wysyłam maila z zapytaniem o rokowania na dostawę. Cisza.
12.03 ponawiam zapytanie. Cisza.
14.03 zaczynam dzwonić. Po 3 razie miła Pani odbiera połączenie i
@Majlooo98: podobna sytuacja jak u @icekgda mam list przewozowy w inpost wisi od dwóch tygodni już prawie, nie mogę się dodzwonić, a na Messenger tylko wyświetlają nic nie odpisują :( za pare dni minie dwa miesiące opóźnienia i cztery odkąd zamówiłem.
Do piątku podobno mam otrzymać iPhone a po świętach MacBooka. Mam nadzieję że się miło zaskoczę chociaż z tym iPhonem, ale czy uda im się w max dwa dni wysłać to nie wiem patrząc na historie wyżej.
Niestety, wydaje mi się że to scam. Sam zamówiłem sprzęt u nich z dostawa do końca kwietnia, lecz z tego co widzę to raczej go już nie dostanę. Dziś opublikowali FAQ ze niby kupują w hurtowej ilości. Żadna hartowania nie da 40% rabatu. Mam nadzieje ze będę miłe zaskoczony.
Ja niedawno pod wpływem utraty telefonu zdecydowałem się dopłacić za dostawę szybszą o miesiąc (planowo 10. maja) . Teoretycznie mają wysłać telefon dzisiaj albo jutro (13 mini), więc będę informować.