Wpis z mikrobloga

Moja droga do pracy przebiega ulicą wjazdową do miasta, a wzdłuż tej ulicy równolegle idzie ulica dojazdowa do posesji, która została oznaczona jako strefa zamieszkania. Wiecie, żeby ludzie z posesji zbiorczo włączali się do ruchu w kilku miejscach, zamiast każdy bezpośrednio na główną ulicę.

Regularnie, kiedy na głównej ulicy prędkość przejazdu spadnie poniżej 70km/h trafia się przynajmniej kilka aut, które skręcają w tę ulicę równoległą (ze strefą zamieszkania), żeby #!$%@?ć i wyprzedzić wszystkich jadących po głównej.

I tak się powoli żyje w tym chlewie obsranym gównem ¯\_(ツ)_/¯
#polskiedrogi #gownowpis #zalesie
aksal89 - Moja droga do pracy przebiega ulicą wjazdową do miasta, a wzdłuż tej ulicy ...

źródło: comment_1633584914WnxXCoHPB2anFRieuProSY.jpg

Pobierz
  • 10
@dominowiak: chyba bym się nie odważył przeprowadzać próby sił ze zjebem, który wpada na taką drogę, żeby lecieć nią z prędkością o 50km/h wyższą niż dozwolona ( ͡° ͜ʖ ͡°) po prostu #!$%@? mnie, że policja w tym kraju działa jak działa - wystarczyłoby raz na tydzień postawić tam patrol i nie byłoby problemu, a znając życie coś się zacznie dziać dopiero jak komuś stanie się krzywda
chyba bym się nie odważył przeprowadzać próby sił

@aksal89: czego byś się obawiał? Sam możesz tamtędy jechać z prędkością dozwolona w strefie zamieszkania

A policja nie może być wszędzie bo byśmy mieli państwo policyjne i funkcjonariusz więcej niż obywateli
@aksal89:

które skręcają w tę ulicę równoległą (ze strefą zamieszkania), żeby #!$%@?ć i wyprzedzić wszystkich jadących po głównej.

Bo ktoś tam się powinien zdrowo walnąć w głowę, że wymyślił coś takiego.

Strefa zamieszkania: droga głównie dla pieszych, którzy mają pierwszeństwo i na której dopuszczono ruch samochodów. To co tam robi chodnik, skoro piesi mogą chodzić środkiem tej drogi? Polecam eksperyment, przejść się środkiem i obserwować reakcję kierowców.

Strefa zamieszkania żeby działać