Wpis z mikrobloga

Czy generalnie oprócz basanti to jest jakiś sklep z przyzwoitymi cenami boosterów, 3pakow, paczek cały u itd itp ?

Kiedyś za dzieciaka miałem trochę kart ale wszystko sprzedałem. Ostatnio się zastanawiałem czy nie zacząć zbierać od nowa ale widzę że ogólnie na polskim rynku dostępność jest raczej lipna (chyba że mówimy o tonie podróbek na allegro) natomiast ten jeden sklep ma w miarę jeszcze sporo dostępnych rzeczy i chyba nawet najtaniej (porównywałem aktualnie boxy shining fates - ten duży z evee, mały z Pikachu z tą duża karta i cztery takie z 4 boosterami+przypinka i karta promo). Warto generalnie kupować te zestawy czy średnio ? (W planach też byłoby pogranie więc taki zestaw że znacznikami, matą i całymi tymi p--------i też spoko)

Pytam z ciekawości bo nie mam absolutnie żadnego pojęcia jak to teraz wygląda. Tanio nie jest ale pojedyncze boostery gdzieniegdzie widzę że po 16-17 zł też są

#pokemon #grybezpradu #pokemontcg o ile ktokolwiek tutaj zagląda xd
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BorysKafarov: Lootquest i pośrednio Empik bo niektóre ceny maja rynkowe - normalne. Plus Empiku to na pewno wybranie samemu i ten feeling, ze to Ty masz szczęście, a nie wybierają Ci samemu. Shining fates to zależy, kilka dobrych kart i nic po za tym. A co do sety ogólnie to i tak subiektywnie zależy, ja na przykład bardziej cieszę się z karty, która mi się podoba o wartości 20e niż
  • Odpowiedz
@Kardam: Poprzeglądałem ogólnie i empik ma fatalne ceny, wszystko jest drożej niż na lootquest i basanti. Te dwa w sumie rywalizują ale zauważyłem że basanti ma ogólnie niższe ceny większych boxów a lootquest chyba ma taniej mniejsze produkty

A no i kwestia wybierania w empiku akurat nie wchodzi w grę bo u mnie w mieście nie mają ani jednego produktu związanego z ptcg xd. Tylko paczka boosterów do mtg i chyba
  • Odpowiedz
@BorysKafarov: Czy ja wiem, ze Empik ma fatalne ceny. 3 packi kupowałem raz stacjonarnie taniej niż w sklepie. 3 pack ma promo kartę i dlatego jest droższy. Tamte pojedyncze boostery są tanie bo jak kupią hurtowe ilości w preorderach to wychodzi im pewnie coś koło 10-12 zł za sztukę bo sam preorder booster boxa wychodzi 13.3zl za sztukę dla konsumenta. Ja tam kupowałem z lootquest i basanti i mega polecam
  • Odpowiedz
@Kardam: Spojrzałem na ceny na stronie empiku i po prostu zobaczyłem decki po 80-90 gdzie basanti i lootquest mają po 50-60. Booster pox po prawie 1k xd. Praktycznie każdą jedną rzecz mają drożej. Nie wspominając o tym że prawnie nic na stanie

PS. Produkty ultra pro to konieczność w ilościach hurtowych jak zbierasz się na kolekcjonowanie

Mówisz o koszulkach, albumach itd ? Myślałem żeby sobie kupić jeden z tych zestawików
  • Odpowiedz