Wpis z mikrobloga

@fozolif: od czasu pandemii i mega łatwo dostępnej pracy zdalnej, 30-50k jest rabialne z dobrymi, ale nie kosmicznymi umiejętnościami.

A w branży krypto to już chyba no limits.
  • Odpowiedz
@fozolif: @elf_pszeniczny: 30-40k to całkiem normalna stawka dla seniora w dobrym amerykańskim startupie który ma devteam w Wawie. Teraz rozstrzał jest bardzo duży i firmy które oferują po 10-15k będą miały spory problem niedługo ze znalezieniem kogoś dobrego

@shuukre: Nie wierzę że napisał to ktoś z branży XD
  • Odpowiedz
Ech... jako programista z 10 letnim doświadczeniem w Warszawie skomentuję to krótko: typowy spidersweb jest typowy. To nie dziennikarstwo. To poziom dna, tzn poziom clickbaitowego spiderswebu. Bo to w końcu synonimy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@fozolif: no 40k to zarabia pewnie jakiś senior w fintechu albo spec od security, ale pewnie ciężko spać po nocy jak wiesz co się może tam s--------c i jaka odpowiedzialność
To już wolę sobie pisać cruda za połowę tego a przez pół dniówki czytać wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cyjannn: wyśmiewasz się ze mnie teraz?

Nie wierzę że napisał to ktoś z branży XD

@kaaban: dlaczego? To się już dzieje na rynku pracowników z jakimśtam stażem, powiedzmy 7+. Mniejsze i średnie firmy mają olbrzymi problem. Wszystko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@sasik520: jak jesteś na b2b, a wtedy każdy jest, to odpowiadasz swoim całym majątkiem, nawet jak Ci się wydaje że hehe to taki UOP tylko więcej się zarabia

Są testerzy i testy, no jeżeli są i można im ufac, np w revolucie nie mają testerów, polegają na unitach i testach integracyjnych, byłem na interview i dopytywałem
To ja jednak wybieram spokojny sen za te parę k wiecej, które się pewnie
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Są i tacy co tyle biorą ale za bardzo rzadkie skille, albo są kluczowymi pracownikami w firmie, albo managerami. Tylko przy tym po 10h pracy cały czas na stendbaju i stres w hooy
  • Odpowiedz
Są i tacy co tyle biorą ale za bardzo rzadkie skille, albo są kluczowymi pracownikami w firmie, albo managerami. Tylko przy tym po 10h pracy cały czas na stendbaju i stres w hooy

@ghost18: z pierwszą częścią się zgadzam, ale dodałbym "z reguły", bo na pewno nie zawsze. Z drugą (tą o 10h pracy itd.) - nie.
  • Odpowiedz