Aktywne Wpisy
Kryspin013 +326
Przesłuchajcie sobie całego fragmentu do końca. A następnie zobaczcie co Konfederacja #!$%@?ła XDDD
#bekazprawakow #konfederacja #bekazkonfederacji #budka #polityka #neuropa
#bekazprawakow #konfederacja #bekazkonfederacji #budka #polityka #neuropa
inga +152
Wreszcie budowa domku doprowadzona do końca ;) Z całkowitej ruiny, w ktorej squatowali bezdomni powstał calkiem przyjemny domek letniskowy nad jeziorem :)
Koszt budowy z wykończeniem i ogarnięciem działki - 250 tysięcy złotych. Początek robót 2021, koniec 2023. Wiele rzeczy zostało wykonanych samodzielnie.
#chwalipost #budujzwykopem
Koszt budowy z wykończeniem i ogarnięciem działki - 250 tysięcy złotych. Początek robót 2021, koniec 2023. Wiele rzeczy zostało wykonanych samodzielnie.
#chwalipost #budujzwykopem
No i poczytałem w końcu o co wam chodzi w tym #antynatalizm, i jeśli dobrze rozumiem to wszystko sprowadza się do dwóch wniosków:
- nie da się uniknąć w życiu cierpienia
- cierpienia trzeba unikać i je niwelować - a brak życia w ogóle to jedyny sposób na brak zdolności odczuwania
Coś przeoczyłem? Macie do zaoferowania cokolwiek więcej niż najzwyklejszy strach przed życiem, prawda? Bo jak nie to trochę beka.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #615629adc1495c000ae1e1a0
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
W sumie nic, jeśli stałoby się to w ułamku sekundy, np. czasie Plancka. Ale jeśli postanowisz wyeliminować konkretną (nie wszystkie naraz niszcząc Wszechświat), żyjąca i świadomą istotę to musisz wziąć na siebie konsekwencje. Ciekawe czy byłoby to takie łatwe dla Ciebie jak np. półgłowi natale mają w zwyczaju namawiać do samobójstwa, na co swoją drogą jest art. 151 k.k w polskim prawie. Które
Jeśli uważasz ze kogokolwiek namawiam do samobójstwa to zgłoś mnie do prokuratury albo stul tam xD. Reszty nie zrozumiałem i nie chce rozumieć.
Na bazie faktów. Naprawdę chcesz dyskutować z tym, że jeśli nie nastąpi po drodze jakiś wypadek to przyjdzie taki czas, zamienisz się w niedołężny białkowo-aminokwasowy zlepek komórek? Zacznie się od mniejszych niesprawności różnych narządów. No a na koniec i tak umrzesz. Dogmaty to Ty masz. Rozmnożyłam się i #!$%@?, czynię z tego dogmat.
check
Jesteśmy tym samym co małpki. Chcesz dyskutować z biologią, a
Dokładnie tak. Nikt w żadnych zaświatach nie prosi się o życie.
Jest aktem przemocy i narzucenia istnienia i konsekwencji z tym związanych. Jest aktem przemocy nie wobec osoby, która nie istnieje bo to oczywiste, jest aktem przemocy w stosunku do
Szkoda zachodu. Szkoda też, że boisz się dokończyć zdanie, geniuszu.
Myśl nad tym długo, to może w końcu zrozumiesz.
Nie wobec próżni tylko właśnie wobec osoby, która zostanie stworzona. A jeśli już to bardziej wobec materii, a nie próżni.
Nie bierzemy? Bierzemy, ale są to leki drugiego rzutu.
I jeszcze Twoje pisanie z "wyższością" że wyjaśniasz antynatalistów. I antynatalistą nie można byc jak się nie ma argumentów xd
xD
A tak na poważnie - satanizm ateistyczny zawsze spoko.
@anonimowy-anon:
Nie stwierdziłem nigdzie, że nie.
To już kolejny schodek w twojej manipulacji - odniesienie się do mnie. Nie powinienem w ogóle na to reagować, ale niech będzie - oczywiście że są dla mnie rzeczy wartościowe.
Co do samobójstwa to owszem można, ale co z cierpieniem bliskich, co ze strachem przed śmiercią? Ten argument jest, wybacz ale idiotyczny.
No i w jaki sposób brak chęci posiadania dzieci dezintegruje społeczeństwo?
To, że w ten sposób postrzegasz śmierć i przemijanie ciała, to jest tylko postrzeganie jej przez ciebie. Zostawiasz sobie sama kość i ja przezuwasz. Ok, radź z tym sobie. Śmierć i przemijanie może wiązać z wieloma szerszymi aspektami na wielu płaszczyznach, ale ty to arbitralnie odrzucasz dla kazdego,
Z jednej strony obarczacie winą rodziców o to, że dokonują "przemocy" na nicości, z drugiej strony tak bardzo martwicie się tym, jak bardzo zaboli
Bo tak jestem zaprogramowany przez naturę. A to że ktoś jest antynatalistą, nie znaczy że chce się zabić.
Nadal nie opdowiedziałeś mi jak antynatalizm dezintegruje społeczeństwo i sieje defetyzm oraz nihilizm
xD
Rzeczywiście zabrakło tam cudzysłowów.
Wy chyba nigdy nie zrozumiecie, że "szczęście" to tylko potrzeba, której można zapobiec i nikt, kogo nie będziecie chcieli uszczęśliwiać na siłę, nie będzie miał tego za złe, bo go kurvva nigdy nie będzie ;d Można tłuc ten truizm wam do łba w nieskończoność, a i tak nie tego nie zrozumiecie.
Bo każdy człowiek
Jakimi? Tylko proszę bez pustynnych bajek.
Zrewidować podejście do świata, czyli wbić sobie urojenia zamazujące prawdę?