Wpis z mikrobloga

W Polsce można zwolnić pracownika za pójście na L4, właściwie można zwolnić pracownika bez powodu. Na L4 dostaje się 80% gołego wynagrodzenia zasadniczego. Umowa o pracę na czas nieokreślony to luksus, większość ludzi pracuje na umowach czasowych, fikcyjnym samozatrudnieniu albo pod agencjami pracy na miesięczne umowy (największa patologia).
Związki zawodowe nie istnieją poza budżetówką, inspekcja pracy musi zapowiadać swoje kontrole, ale pracownika na L4 można kontrolować bez zapowiedzi.

Ale pamiętajcie, że mamy wredny SOCJALIZM i gdyby nie on i konieczność płacenia podatków przez naszych polskich geniuszów przedsiębiorczości, to bylibyśmy potęgą gospodarczą.
#pracbaza
#januszebiznesu
#antykapitalizm
#bekazkuca
  • 12
@SolarisYob: co miało zaboleć jak to bzdury xD jakie 80 procent zasadniczego? Przecież na L4 dostaje się średnia z ostatnich wypłat odjąć 20% a nie żadne zasadnicze. Wcale nie jest łatwo kogoś zwolnić. Umowa na czas nieokreślony co takiego zmienia w życiu, że jest luksusem? Związki zawodowe są też w dużych prywatnych firmach, to też nie jest jakiś tajemnica. No a na smieciowkach przez agencję pracują ludzie niewykwalifikowani. No jak nie
Umowa o pracę na czas nieokreślony to luksus

@imajoke: ojej, ale zajebiście mieć AŻ TRZY MIESIĄCE wykopowiedzenia, zamiast miesiąca, no luksus panie xD

Przecież to absolutnie nic nie zmienia. Praca to nie przywilej - jak jesteś niedołęga, to idź do budżetówki, a nie normalnej pracy, w której dostajesz pieniądze za produktywność.
W Polsce można zwolnić pracownika za pójście na L4, właściwie można zwolnić pracownika bez powodu. Na L4 dostaje się 80% gołego wynagrodzenia zasadniczego. Umowa o pracę na czas nieokreślony to luksus, większość ludzi pracuje na umowach czasowych, fikcyjnym samozatrudnieniu albo pod agencjami pracy na miesięczne umowy (największa patologia).

@imajoke: xd nie wiem gdzie ty żyjesz. Ja zaobserwowałem coś innego. Ludzi ciężko zwolnić, większość średnio i nisko płatnych prac jest na UoP.