Wpis z mikrobloga

Co kupić? Walczę z praktyką, oryginalnością i frajdą z jazdy. Chce wybrać pomiędzy Jeep Liberty KK 3.7 V6, Nissan Qashqai II 1.6 benzyna lub dci, a BMW 3GT (nie wiem jaki silnik). W bmw boje się kosztów i silnika, ale jest ładne, delikatnie wyższe niż sedany, spory bagażnik i miejsce w środku i na pewno lepszy komfort z jazdy. Ale chciałem coś 4x4 wyższego, jeżdzę często w góry zimą i latem. W jeepie mógłbym spać na pace bo fotele rozkładją się na płasko, ale w PL nie do dostanja i trzeba sprowadzać z USA. #motoryzacja #samochody #auto #kupnoauta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Przedmidorrr: W porównaniu do tych dwóch nie taki mały, do Commandera czy Grand Cherokee owszem. No tylko szukam w benzynie i nic nie ma rozsądnych pieniądzach… a crd 2.8 raczej w nim nie chce
  • Odpowiedz
@kongoku: kiedyś też się rozglądałem za Liberty, najczęściej są właśnie w dieslu. Gadałem z mechanikiem na temat tych pojazdów, jak trafisz dobrze utrzymanego diesla to będziesz jeździł, jak nie to cały czas skarbonka. Temat zacząłem bo stał jeden crd u niego na warsztacie. Ponoć co chwila coś - turbina, wtryski, a to znowu jakiś osprzęt a przegląd był nieduży jakieś 160/170tys. Ponoć właśnie jak jeepa to w benzynie i 3.7,
  • Odpowiedz