Aktywne Wpisy
Teuvo +26
cholerne pistacje
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
kiszony_Pomidor +11
Hydraulik umówiony u rodziców na wymianę grzejników. Materiał podrzucił w zeszłym tygodniu, umówiony był na wczoraj na 9. Ojciec dzwonił jeszcze w sobotę się upewnić (co by w niedziele głowy nie zawracać).
Tak tak, w poniedziałek o 9 jestem u pana
Ojciec wziął wolne, godzina 9, 9:30, 9:45 - cisza.
Ojciec dzwoni, hydraulik odbiera i przeprasza bo musiał jeszcze zajechać na inną robotę i mu się przedłużyło. punkt 11 będzie.
11:30 zero kontaktu. Ojciec dzwoni ponownie, hydraulik tłumaczy, że jeszcze siedzi na robocie ale już kończy i za godzinkę jest.
Do 13 nic się nie dzieje, ojciec już bardzo wkurzony dzwoni, ale nikt nie odbiera. Po drugiej próbie wyłączony telefon.
Godzina 16 (!) SMS 'Przepraszam ale mieliśmy duża awarię i nie miałem możliwości nawet zadzwonić. Będę jutro o 8'
Mamy godzinę 10:13, hydraulika nie ma.
Nie czaję tego. Czy nie można zgodnie z prawdą powiedzieć 'Dzisiaj nie dam rady, będę jutro / pojutrze' szanując przy tym czas klienta i dbając o swoje dobre imię? Zawsze zastanawiam się, czy oni na co dzień ze znajomymi czy rodziną też tak postępują.
#budujzwykopem #remontujzwykopem #budowadomu
@ATAT-2: To jest pierwszy punkt egzaminu zawodowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Kto robił remont ten się w cyrku nie śmieje.
@Felix_Camora: Chętnie by to robili. Tylko taki problem, że drugi (sprawdzony) kontakt może przyjść na robotę w grudniu/styczniu a tu zaraz sezon grzewczy.
@Felix_Camora: Właśnie nie do końca.
Ja rozumiem, że mogą sobie w robotach przebierać i traktować siebie jako zbawców zwykłych ludzi ale wciąż nie jest to odpowiedzią, czemu zachowują się jak chu*e.
OK, jest pewny, że ktoś nie zrezygnuje ze zlecenia to niech napisze SMSa 'Będę jednak w czwartek, a nie w poniedziałek' i tyle. Po co
@maryjuszpitagoras: Z tym fachmanem umawialiśmy się w czerwcu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także jakby nagle napisał, że będzie jednak w czwartek a nie w poniedziałek to byśmy to po prostu zaakceptowali a ojciec na marne by nie brał urlopu.
Podejrzewam że nie straci ani trochę wiecej i już zrezygnował z Pana Przeciągacza. Tak więc, i tak został odstraszony.
Pewnie też niełatwo zdecyduje się na kogoś kolejnego.
Polacy do c---a, czemu jesteśmy dla siebie
No niestety, tak jak wyżej pisali. Realia, realia są takie że nie ma na już. To liczenie na cud.
@kosmik: nic nie poradzę - taka jest mentalność i dopóki bedzie wiekszy popyt niz podaż to tak to bedzie wyglądało
Umowy nie chciał podpisać?