Dlaczego #polak w 2021 nadal jest tak #!$%@? biedny, że aż piszczy?
Zdecydowana większość samochodów jakie posiadają polacy to są kompletne szroty które przy niewielkim deszczu #!$%@?ą się na najbliższym drzewie pic rel bo opony łyse i zawieszenie #!$%@? xD
Może po prostu nie potrafią gospodarować finansami? Jeśli Janusz zarabia 2500 zł w #januszex a jego żona 2000 zł jako referentka w urzędzie czy kasjerka do tego wjeżdża im 500+ na gówniaka to mają miesięcznie 5000 zł dochodu rozporządzalnego. Z palcem w dupie mogą wziąć nowe, w pełni sprawne auto typu Dacia (pic rel komentarz) z airbagami, kurtynami, klimą w najmie za niecałe 500 zł miesięcznie. 10% ich dochodu. Ale po #!$%@?, lepiej zgnita Corsa C czy E46 z check engine, błędem airbaga i bez bieżnika.
A potem łolaboga rodzina zginęła trzeba ograniczyć prędkość najlepiej do 30 km/h i kolejny radar postawić.
@r5678: Hej, jeśli chodzi o prędkość to jest to problem naszego regionu akurat, jeśli przez kilka lat na danym odcinku giną ciągle osoby, a w końcu GDKIA ustawia na tym obszarze światła, różnego typu zwalniacze i żadnej kolizji nawet nie ma, gdzie spadek jest uwaga (średnio 4 ofiary śmiertelne) rocznie. Dodatkowo szkoła i przedszkole, chociaż z tym przedszkolem to może przesada, bo jednak nie widziałem przedszkolaka który sam zapiernicza na zajęcia.
@SpalaczBenzyny: ja do golfa 4 kupiłem nówki Dunlopa zarówno zimówki jak i letnie. Fakt, że łącznie to połowa wartości samochodu ale chociaż wiem, że opony dobre ( ͡°͜ʖ͡°)
Op myśli że jak wypłata wynosi X, to tyle samo będą wynosić oszczędności... ( ͡°ʖ̯͡°) no to tak nie działa, zapomniałeś odjąć koszty życia, które zabierają większość z X
@JanRouterTrzeci: Ale ty masz te auto czy tylko piszesz tak ? Po pierwsze netto to nie brutto po drugie jak właścicielem jest bank to wymaga #!$%@? w kosmos pakiet ubezpieczenia zazwyczaj przez wskazany przez niego podmiot. Oc, ac, Nw i inne #!$%@? muje. A to dla Janusza zamiast 400 rocznie z mubi peeel daje juz ze 2500-3000k rocznie co juz miesięcznie do raty daje z 200zl ( ͡°͜ʖ
@JanRouterTrzeci #!$%@?, sprawdziłem na szybko. Cena dacii 49900, wkład własny 8180, ostatnia rata 28243. Zajebisty deal. P.s. policz ile by wyszło 49900 ( bez kosztów kredytu) podzielone przez 60 miesięcy (60 miesięcy tak sobie przyjąłem ale dość realny czas) a potem pisz prawdę.
Idioci przeczytaliście w ogóle ten artykuł? To wersja dla Ameryki południowej. Europejska ma 3 gwiazdki w teście.
@furcio: ale strefy zgniotu ma chyba te same? i podatność na przewracanie i wycieki paliwa po wypadku? no raczej ( ͡°͜ʖ͡°) i więcej poduszek i esp tego nie zmieni, że jest choojowe pod względem bezpieczeństwa
@otylygrubas: ja mam dacie duster. kupiłem sobie nóweczke trzy lata temu w dieselku, przeciorałem 85tysiecy km i sobie w sumie chwale. nic sie nie popsuło, awarii zero. smigamy z żoną do austrii często, po czechach, troche po polsce. jakosciowo plastik i to tani :D ale pali to mało i kosztuje tyle co pół uzywanego samochodu. wykupiłem od razu gwarancje na 5lat i 150tys km. raczej nie przekraczam 130-140kmph, ale 170-180 tez
Zdecydowana większość samochodów jakie posiadają polacy to są kompletne szroty które przy niewielkim deszczu #!$%@?ą się na najbliższym drzewie pic rel bo opony łyse i zawieszenie #!$%@? xD
Może po prostu nie potrafią gospodarować finansami? Jeśli Janusz zarabia 2500 zł w #januszex a jego żona 2000 zł jako referentka w urzędzie czy kasjerka do tego wjeżdża im 500+ na gówniaka to mają miesięcznie 5000 zł dochodu rozporządzalnego.
Z palcem w dupie mogą wziąć nowe, w pełni sprawne auto typu Dacia (pic rel komentarz) z airbagami, kurtynami, klimą w najmie za niecałe 500 zł miesięcznie. 10% ich dochodu.
Ale po #!$%@?, lepiej zgnita Corsa C czy E46 z check engine, błędem airbaga i bez bieżnika.
A potem łolaboga rodzina zginęła trzeba ograniczyć prędkość najlepiej do 30 km/h i kolejny radar postawić.
#samochody #motoryzacja #pieniadze #bekazpodludzi
ludzie #!$%@?, wszystko ma swoje granice
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@JanRouterTrzeci: XDDDDDDDDD zdziwilbys się. Większość tyra za 2.5k, mowa o robolach typu mc Donalds, biedrą, sklepy itd.
@LewaRenkaBoga: na co?
@furcio: ale strefy zgniotu ma chyba te same? i podatność na przewracanie i wycieki paliwa po wypadku? no raczej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i więcej poduszek i esp tego nie zmieni, że jest choojowe pod względem bezpieczeństwa