Wpis z mikrobloga

#dowcipsurowowzbroniony

Codziennie (w miarę możliwości) wrzucam dowcip, pochodzący z książki, w której zebrano żarty społeczno-polityczne z lat 1944-1982. Jedne są zabawne, inne suche, jakaś część po prostu smutna. Nie pomijam żadnego, niezależnie, do której z wymienionych wyżej grup należy i czy mi się podoba, czy wręcz przeciwnie. Póki co, dalej jesteśmy w okresie przed 1956 rokiem. Ponieważ jutro i najprawdopodobniej pojutrze nie będzie żadnego, dziś większa dawka - dwa tu, kolejne cztery w komentarzu poniżej.
Mortadelajestkluczem - #dowcipsurowowzbroniony

Codziennie (w miarę możliwości) wrz...

źródło: comment_1632412916XdI8rNB5ICkx9J8rH2OGEQ.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O ten ostatni jakiś smutny

@Mediooon: Bo jest spalony :) Poprawnie to brzmi tak, że kiedy przy wymienianiu tych zwierząt dochodzi do koguta, to baca mówi, że nie odda, bo akurat koguta to ma ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Mortadelajestkluczem: nie chcę psuć zabawy innym, tylko chciałem zasięgnąć opinii innych przeglądających. Czy tylko ja uważam, że te żarty są żenujące? Generalnie żarty polityczne słabo się starzeją, oj bardzo słabo, a tutaj jest cały czas jest taki podstawówkowy schemat humoru
  • Odpowiedz
@Mortadelajestkluczem uwielbiam te żarty. A przy okazji, zauważam, że wprowadzają w taką staropolską kulturalną mowę, której tak bardzo mi w tych czasach brakuje ( ͡º ͜ʖ͡º) oby więcej takich wysublimowanych żartówbi tych pięknych NASZYCH zwrotów do siebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@DiscoKhan: no faktycznie pokrętne te twoje teorie. Uczyli nas o tym na studiach nawet, że polityczny humor słabo się starzeje. Wiek tu nie ma nic do rzeczy, niech sobie każdy obejrzy jakieś skecze o aktualnych wówczas tematach z okresu, kiedy w polityce ważny był Wałęsa czy Kwaśniewski. To zazwyczaj jest jeśli nie żenujące to przynajmniej nieśmieszne, bo po prostu tematy te po latach wytracają całą moc. Nie mają takiego ładunku
  • Odpowiedz
@ananasowy: to po co siebie samemu się tak na politykę nakręcać? Ani to zdrowe ani mądre i patrzysz na wydarzenie przez pryzmat jakiś prostych emocji zamiast ma chłodno.

Przeglądam pobieżnie wydarrzenia ale nawet nie ma to większego sensu, bo wszystkie duże opcje polityczne są kompletnie spalone poprzez swoje działania. Zamiast tego ludzie z dumą się ogłaszają, że moja partia jest mniej beznadziejna od twojej,l i tak wygląda przeci€tna dyskusja polityczna.
  • Odpowiedz