Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@odidouo1: a co w tym do podziwiania, że ktoś szuka i pyta na sępa ?
Jeszcze gdyby zaoferował jakiś motywator $$$, a tak to jest zwykle pasożytnictwo, zawsze jak się o coś pytam to mowie ze zapłacę za wache/fatyge/czas/pomoc, albo jakąś flaszkę postawię lub odwdzięczę się inną pomocą... Normalna sprawa i znajomi moi też wiedzą że nie ma nic za free i mimo że finalnie nie dochodzi do zapłaty to
  • Odpowiedz
@Issac no to wiadomka. Tak najlepiej - przysługa za przysługę. Raz mi ktoś coś załatwi, a raz ja jemu. Tylko niektórym zagadywanie o załatwienie czegoś przychodzi łatwo, a innym trudno, np. dla mnie to problem i tego właśnie zazdroszczę. Nie nazwałbym gościa ze screena pasożytem, bo przecież nie wiadomo, czy czegoś by później nie zrobił dla pomagającej mu osoby. Pasożytem można go nazwać dopiero wtedy, kiedy sam odmówi pomocy.
  • Odpowiedz
@TaktoTatko: Ale się z------ś w portki. Jeśli to pytanie jest głupie, to jeszcze głupsze byłoby tam "proszeeeee" zanim się dowiedział, czy w ogóle jesteś w stanie coś załatwić.
  • Odpowiedz
Jeszcze gdyby zaoferował jakiś motywator $$$, a tak to jest zwykle pasożytnictwo, zawsze jak się o coś pytam to mowie ze zapłacę za wache/fatyge/czas/pomoc, albo jakąś flaszkę postawię lub odwdzięczę się inną pomocą...

@Issac: ty chyba nie czaisz, ze niektorzy robia przysluge za przysluge i dla nich $$$ to jest obraza. Widze, ze tu niektorzy k---a wielkie panicze j----e wszystko do grosza rozliczane. Płaszcz się przed wielkim panem technicznym, proś
  • Odpowiedz
@Chehu: jak dasz rękę to wezmą palec, trzeba nauczyć szanować siebie i swój czas ¯\_(ツ)_/¯
Jasno mówię że nic za darmo, dzięki temu nie ma wątpliwości i niedomówień.
Karma nie wraca, już dawno się nauczyłem.
Mam grupę znajomych na których mogę liczyć i nawet telefon o północy mi nie przeszkadza, dzięki temu szybko udało się w życiu zweryfikować pasożytów co to później nie mają czasu poświęcić 5min na małą przysługę.
  • Odpowiedz