Aktywne Wpisy

cheture +2
jak radzicie sobie z bezsensem życia? (nie piszcie nie radzimy)

K_R_S +117
#mecz strims.top to była firma. Wszystko przejrzyście wylistowane. Kluczowe wydarzenia podane bez przycinania w kilku językach UltraHD. Kiedyś były czasy. Teraz nie ma czasów
źródło: temp_file8585407345550988356
Pobierz

Mam pytanie. Zmieniłem sobie modem LTE do internetu domowego. Teraz posiadam 4G-AC86U, wcześniej był Alcatel LINKHUB LTE cat7 Home Station.
Mój internet LTE zazwyczaj robi na testach 70/60 Mb/s pobierania i około 20 Mb/s wysyłania. Tak było na starym modemie, teraz mam dziwną rzecz z wysyłaniem.
Otóż jak robię test np. na telefonie czy tablecie kiedy jestem podłączony przez Wifi do routera to ten testy wychodzą podobnie, czyli okolo 60 Mb/s pobierania i 20 Mb/s wysyłania.
Natomiast jak robię test na PC, który jest podłączony kablem Ethernetowym to pobieranie jest ok, ale wysyłanie robi mi tylko około 2 - 2,5 mb/s. Co może być tego przyczyną? Mogę mieć coś źle ustawione w opcjach połączenia w Windows czy co?
@nodalej: Wyciągam podobnie, relnie stabilnie w testach max 70 Mb/S. Tyle, że ja mam plan do 60 Mb/s. Ale widzę, że mogłbym mieć większy plan i by było ok bo jak robie test to na początku potrafi grubo ponad 100 wjechać a potem się stabilizuje.
Ale musze powiedzieć, że mam stabilniej niższy ping względem
@nodalej: A jaki masz plan u operatora?