Wpis z mikrobloga

Solidarność z wrocławskimi squatersami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szykuje się „obiektywny” reportaż wykonany w tak dramatycznym stylu, że nawet Bergman by pozazdrościł wyreżyserowanej dramaturgii. Wszelkiej maści liberałowie i legaliści już rozpaczają nad bezprawiem do jakiej dopuściły się skłoterki, jak to zajęcie opuszczonego i nieużytkowanego od 20 lat terenu raptem staje się wielką tragedią dla właścicieli „którzy wejść do własnego budynku nie mogą” - może po tych dwóch dekadach nieużytkowania tej zapomnianej betonowej zabudowy zgubili oni po prostu klucze? Trudno powiedzieć.

Podczas gdy ludzi nie stać na własne miejsce, podczas gdy patologia deweloperska trwa w najlepsze, podczas gdy klasa średnia oraz wyższa masowo wykupują mieszkania w celu uzyskiwania „dochodu pasywnego”, co skutkuje potwornymi podwyżkami cen wynajmu, biedna opresjonowana stacja telewizyjna tworzy takie oto reportaże.

Halo tu antifa, squatujemy ten budynek (òóˇ)

#antykapitalizm #anarchizm #bekazlibka #wolnosc #sklot #wroclaw #j------n
G.....5 - Solidarność z wrocławskimi squatersami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szykuje się „obiektyw...

źródło: comment_1631658742yt5z2xDqCyt46YidFUZ5yJ.jpg

Pobierz
  • 276
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja nikogo do niczego nie namawiam, ani nic nie sugeruję, ale pożar budynku w środku nocy rozwiązałby wszystkie problemy ;)
  • Odpowiedz
@Gaku745:

Za dwadzieścia lat, jak przestanę go używać (w ten sposób się squatuje mieszkania, musimy postąpić analogicznie).

Darmowego konta na wykopie do którego musisz podać kilka danych innym nie oddasz, a chcesz dysponować nieswoją
  • Odpowiedz
@Gaku745 Kolejny incelo-anarchista który myśli że jego zdanie ma znaczenie. Lubię czytać takie wysrywy, daje mi to świadomość że jestem szczęściazem nie rodząc się opóźniony umysłowo.
  • Odpowiedz
@Gaku745: Mam w stodole na wsi sieczkarnie do pokrzyw z 1872, nie używana już ze 40 lat. Czy to znaczy, że może przyjść do mnie pierwszy lepszy brudas i sobie wziąć, a potem krzyczeć, że to jego?
  • Odpowiedz
  • 8
@Gaku745 powiedz mi czy Ci menele nie mogą iść do normalnej roboty i sobie zarobić hajs by postawić własną melinę? Pewnie siedzi tam z 20 żuli więc co to za problem by wspólnymi siłami zbudować taki p--------k? Aaaa wiem lepiej leżeć do góry jajami i chlać całymi dniami lewą wóde xD
  • Odpowiedz
powiedz mi czy Ci menele nie mogą iść do normalnej roboty i sobie zarobić hajs by postawić własną melinę?

@mcxero: Próbowałeś znaleźć dobrze płatną pracę będąc bezdomnym?

Pewnie nigdy w życiu nie spotkało cię takie doświadczenie szukania pracy nie mając nic.
  • Odpowiedz
@mcxero: Próbowałeś kiedyś pójść do dobrze płatnej pracy będąc bezdomnym?

@Gaku745: To może najpierw trzeba iść do mniej płatnej by mieć za co załatwić sobie jakieś lokum do mieszkania? Tak jak to dziesiątki czy setki tysięcy ludzi robi?
  • Odpowiedz
  • 4
@Gaku745 teraz roboty jest na pęczki, skoro Ukraińcy przyjeżdżający ze 100 złotymi w portfelu potrafią sobie znaleźć pracę bardzo często wraz z lokalem to chyba polak powinien tym bardziej, ale trzeba chcieć ruszyć dupsko a nie drzeć mordę że im się wszystko należy za darmo xD
  • Odpowiedz