@Kjedne: Ale się zajmuje. Tu chodzi o prawny aspekt rodziny uznawanej krajach UE. Unia nie narzuca zmian w naszym prawie.
To by oznaczało że Polskę powinni omijać np. turyści z UE, których prawa np. do informacji medycznej o współmałżonku byłyby w Polsce nieważne. No chyba że ważność małżeństwa zbada Julia Przyłębska. Mamy obecnie dziurę w prawie, która powoduje, że gdy małżeństwo homoseksualne przyjedzie do Polski, to np. ich dziecko może
@Tom_Ja: Już mi się ciśnienie podniosło. Jak ja mam im zaufać, jak w kwestii światopoglądowych głosują razem z PiS-em? Skąd mam wiedzieć, czy w Sejmie nad głupimi związkami partnerskimi podniosą rękę za, jeżeli nie będzie dyscypliny partyjnej?
Mamy obecnie dziurę w prawie, która powoduje, że gdy małżeństwo homoseksualne przyjedzie do Polski, to np. ich dziecko może nie być wydane z przedszkola temu z małżonków, który nie jest biologicznym rodzicem.
@Tom_Ja: No właśnie jak to jest? W Polsce rodzicami muszą być kobieta i mężczyzna, ale czy np. nie może być dwóch opiekunów prawnych tej samej płci? Nie wiem, z jakiegoś powodu matka i babcia? Tak samo jak przyjeżdżają
@Sok_Mandarynkowy: ludzie muszą przestać pie*dolić, że przecież Platforma miała 8 lat na wprowadzenie związków lgbt, ludzie! Oni rządzili razem z PSLem! PSL musiałby się na to wszystko zgodzić. A co do głosowania to Radek zawiódł ( ͡°ʖ̯͡°) ale on w sumie od zawsze mówi, że do spraw obyczajowych w poszczególnych państwach takich jak aborcja (więc też np lgbt) UE nie powinna się za bardzo
@xiv7: Aborcja jest sprawą medyczną, a nie "obyczajową", a wzajemne uznawanie małżeństw i aktów urodzeń przez państwa UE jest sprawą administracyjną. "Sprawa obyczajowa" to czy Radek nosi adidasy czy lakierki.
@Andreth: no jak dla mnie aborcja czy lgbt to też są prawa człowieka i jak szanuje Sikorskiego to tkwi w nim trochę konserwy (pewnie dlatego, że ukształtowały go wiekowe uniwersytety z zasadami jak Oxford, Harvard) i on ma taką taktykę, że aborcja i lgbt w Polsce jak najbardziej tylko uważa, że to nie sprawa unii
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
To by oznaczało że Polskę powinni omijać np. turyści z UE, których prawa np. do informacji medycznej o współmałżonku byłyby w Polsce nieważne. No chyba że ważność małżeństwa zbada Julia Przyłębska.
Mamy obecnie dziurę w prawie, która powoduje, że gdy małżeństwo homoseksualne przyjedzie do Polski, to np. ich dziecko może
A nie, czekaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skąd mam wiedzieć, czy w Sejmie nad głupimi związkami partnerskimi podniosą rękę za, jeżeli nie będzie dyscypliny partyjnej?
Pieprzone konserwy.
@Kjedne:
@Tom_Ja: No właśnie jak to jest? W Polsce rodzicami muszą być kobieta i mężczyzna, ale czy np. nie może być dwóch opiekunów prawnych tej samej płci? Nie wiem, z jakiegoś powodu matka i babcia? Tak samo jak przyjeżdżają
@AustinMeaulnes: Nie.