Aktywne Wpisy
Notrix +8
chojnacc +2
Taki mnie lekki dół chwycił na wieczor. Chodzę sobie po moim miasteczku powiatowym i zastanawiam się często skąd ludzie mają na te samochody ok. 100k nie wszystkie z tego co widzę są leasingowe. Ja mam 25 lat i dochód z partnerką jakieś 9k zł jednak ani nie ma szans na kredyt, na jakieś porządne mieszkanie a gdzie tu kupować jakieś auto za 100k to w ogóle nie do pomyślenia, bo na wkład

@tytusprod: I trzeba docenić, że dali radę żyć w tak trudnych czasach (docenienie), potem pochwalić jak doskonale sobie dają radę (znowu docenienie), pochwalić, że chcą to wynagrodzić wnukom (jeszcze
Dziecko na szczęście takie właśnie tłumaczenie przyjmuje i awantur nie robi, ale co mi po tym jak ja tłumaczę, a w tym czasie
ja, jak wcześniej pisałem, mam to za sobą. Młody je rzadko cukierki i słodycze, często odmawia jak ktoś proponuje, a jak zje raz na 2tyg bo dziadek mu da jednego to też nie robimy tragedii.
@alma_: dlaczego chrupki i słodkie soki (bez dodatku cukru) sa złe?
Natomiast jeśli chodzi o próbowanie warzyw, owoców czy różnych rodzajów mięs to jak najbardziej starszym bombelkom bym wpychała.
Ale swoim.
@kobrys13: #!$%@? to wciskają dzieciom słodycze. Szkodliwe zwyczaje trzeba wykorzeniać.
@Domiman: Nie słodycze są problemem, a ich ilość.
@PanTokarz: mam podobne podejście, sporadycznie coś słodkiej po 2 roku życia dostaje, z czasem pewnie będzie tego coraz więcej ale przez pierwsze 2 lata to było mocno rygorystyczne
Tak
Komentarz usunięty przez autora
@PanTokarz: Aż przypomniała mi się moja babcia i kuzyni. Kuzynka, nastolatka, może nie tłusta, ale coraz bardziej napompowana, kuzyn, podstawówka, z twarzy chudy, ciało dość puszyste, do tego bardzo niezdrowa dieta, bo je tylko kilka rzeczy i nic innego nie chce. Oczywiście odwiedzają dziadków to babcia za każdym razem kupuje im Laysy
Komentarz usunięty przez moderatora