Aktywne Wpisy
yvaine253 +119
Larsberg +153
Niezłe jaja będą.
Wyobraźcie sobie jak te zwierzęta będą drzeć ryja - Oddajcie mi auto! Oddajcie mi auto złodzieje! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawojazdy #prawo #policja #polskiedrogi #samochody
Wyobraźcie sobie jak te zwierzęta będą drzeć ryja - Oddajcie mi auto! Oddajcie mi auto złodzieje! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawojazdy #prawo #policja #polskiedrogi #samochody
@scriptkitty: jasne, ale mówimy o głupim sprawdzeniu otwartych portów w systemie i zrobienieniu nawet głupiego telneta do swojej apki by zobaczyć czy masz chociaż połączenie po tcp xD
Edit a z drugiej strony inni by szyfrowali wszystko np połączenia na loopbacku xD
@Kryspin013: Na bootcampach i kursach na YouTube o tym nie uczą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@enslavedeagle: Na studiach też nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GotoFinal: Praktycznie nie mam do czynienia z gamedevem ale w sumie
Kwikłem srogo
Hmmm?
Ależ oczywiście, że uczą. Oni użyją tego raz w czasie studiów, a potem zapominają o istnieniu czegoś takiego skupiając się na jednej konkretnej działce. Ja po 3 latach pracy nie
@push3k-pro: Ziom, to jest wiedza podstawowa by znać różnicę między tcp a udp i potrafić chociaż sobie sprawdzić jak ci aplikacja nie działa a nie z każdym duperelem męczyć innych.
Ty pewnie z tych co "wzory skróconego mnożenia w życiu nie są mi do niczego potrzebne" xD
@push3k-pro: Ale my tu nie piszemy o jakiejś zaawansowanej konfiguracji windowsa czy jakieś czary mary z protokołami sieciowymi więc proszę cię. Jak napisałem wyżej to jest wiedza podstawowa, którą jako ktoś kto pisze aplikacje webowe powinieneś znać. Tymczasem programiści od webu nie znają
Biorąc pod uwagę to jak #!$%@? jest to tłumaczone w różnych miejscach napiszcie im instrukcje krok po kroku co mają robić, skoro tak was męczy tłumaczenie tego za każdym razem.
@romek898: Tak, autyzmem jest wymaganie znajomości wiedzy co to jest port sieciowy, czym się różni http od https, nie wysyłania #!$%@? kluczy prywatnych w eter i nie whardkodowywania haseł w kody aplikacji od programisty siedzącego w webie. No tak xD
To zupełnie