Aktywne Wpisy
ArnoldZboczek +280
Doprowadzenie do prokuratury zabójcy, który pod wpływem ecstasy i alpa-PHP, rozjechał rodzinę na chodniku. I tak się powinno zawsze traktować śmieci, tj. gorzej niż zwierzęta i zero szacunku, którzy pod wpływem narkotyków/alkoholu zabijają ludzi na drogach. Szkoda tylko, że prawo nie pozwala u nas na publikację wizerunku jak np. w UK, bo jego morda, dane osobowe i miejsce zamieszkania już dawno bylyby na wszystkich portalach i w gazetach.
#miedzyzdroje #wypadek #wypadki #
#miedzyzdroje #wypadek #wypadki #
kalamarnica22 +123
#spacex
@texas-holdem: Uważam ze kompletnie nie będzie to żaden przełom. Jedynie może zwrócić uwagę na to medialne zaangażowanie i czy będzie to ciekawe. W końcu netflix ma zrobić minidokument, ale wątpię że będzie jakiś hype.
Pewnie sporo mniejszy niż pierwsza załogowa misja spacex na iss a i to oglądali głównie ludzie interesujący się
@texas-holdem: Czy NASA nie ma live feeda na wszystkie pomieszczenia stacji? Prędzej bym obstawiał coś na Mirze. Tam z pewnością ostro imprezowali.
@GaiusBaltar: Szczerze mówiąc nie wiem, ale nie sądzę.
@texas-holdem: Jak oni w ogóle wytrzymają 3 dni w dragonie? 10m3 na 4 osoby i 3 doby? Ja rozumiem zawodowi astronauci ale cywile-celebryci? Przez ten czas trzeba coś zjeść/wypić, zrobić siku i dwójkę a być może nawet wyrzygać się...
Mimo wszystko to jest kapsuła transportowa a nie wycieczkowa - tam będzie mega ciasno i niezbyt przyjemnie po pierwszej dobie...
@texas-holdem: Oni tam rzeczywiście planują taki protokół? Lewatywa przed lotem i specjalne żarcie nie produkujące stałych substancji + zapasa pieluch na wszelki wypadek?
Tak czy siak, 10m3 na 4 osoby i
@kwanty: Nic mi nie wiadomo o oficjalnym protokole, mówię tylko, że to nie jest żaden problem nie jeść przez 3 doby, albo jeść na tyle mało, żeby nie musieć korzystać z dragonowego "systemu na stolec" (na mocz jest osobny system).
@kwanty: Na Dragonie jest toaleta, tylko korzystanie z niej jest zapewne mało przyjemne przy dwójce, bo izolacja od reszty statku jest mizerna (materiałowy parawan się doczepia na rzepy).