[4k, 60fps, color] (1949) Takie powinny być meble kuchenne od stolarza
Kiedy przepłaciłeś za stolarza "Bo Panie to są drogie rzeczy", a twoja kuchnia na wymiar nawet w połowie nie jest tak przemyślana, rozplanowana i dobrze wykonana jak ta z 1949 roku. Bez drogich systemów można było jednak zrobić ciekawe rozwiązania.
LordDarthVader z- #
- #
- #
- #
- #
- 253
Komentarze (253)
najlepsze
Dasz jakieś źródło? Bo byłem dotychczas przekonany, że mikrofalówka wyłącznie podgrzewa.
Ani to ładne, ani oryginalne, ani trwałe. Taka sama moda jak na barbera dla MĘŻCZYZN, który kroi cię 150 zł za podcięcie boków, bo masz plakat Jacka Danielsa na ścianie.
Rozwiązania, które oferuje IKEA są generalnie super, szczególnie jeśli pomyśli się o nich jeszcze na etapie budowy i zrobi odpowiednie wymiary, które będą pozwalać jedynie na niewielkie przeróbki. Do wielu pomieszczeń to właśnie kuchnie z IKEA
- ziemniory nie powinny być tak blisko zlewu - będą podciągać wilgoć
- to samo mąka, sól, herbata - szybko wejdą w to mole/ wilgoć/ herbata straci aromat
- zmywanie bez spłukiwania... smacznego
Generalnie wygląda jak kuchnia zrobiona przez faceta, który ma pojęcia o stolarce i ergonomii, ale nie za bardzo wie jak przechowywać jedzenie w kuchni...
ZIemniory, marchewki itp. trzymała w miejscach ciemnych, chłodnych i suchych.
Pomidory zielone pakowała do siana, żeby tam sobie dojrzewały na jesień.
Zboże w skrzyniach, żeby myszy się nie wpakowały.
Lód przechowywano na lato pod ziemią.
Ludzie dawniej może mieli mniej technologii, ale nie byli głupi, no i byli właścicielami.
A my biedaki mamy kuchnie z paździerza z Ikei w nieswoim mieszkaniu xD
Zdecydowanie wolę już Ikee, gdzie szafa będzie miała kilka cm mniej, będzie zrobiona z gorszej płyty wiórowej, nie będzie pro
Musisz zmierzyć i udokumentować każdy element. Jak się pomylisz to po ptokach :-)
Wiem, zaraz się zacznie "a po co, a na co, a za drogo". Ale kto ma oświetlenie nad blatem kuchennym, a nie pod sufitem, ten wie, jaki to jest komfort nie zasłaniać samym sobą światła i nigdy by tego patentu nie oddał.
Oczywiście otwarta kuchnia to rozwiązanie, które nie będzie dobre dla każdego, ale ja osobiście zdecydowanie sobie chwalę.