Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janushek: mieszkam w UK i uwielbiam te memy. Uciekam stąd za 3 lata jak już odłożę kasę. Ten kraj jest tylko po to aby zarobić i w nogi. Jeżeli ktoś twierdzi że tu jest spoko to po prostu za krótko mieszka.
  • Odpowiedz
@imroot: utknąłem tu, 9 rok mija, liczę że jeszcze 3 no może max 5lat i będę miał 100% wkładu w dom. Wtedy zacznę życie od nowa. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę wytrwałości
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krzakol: państwo które ma dużo wysp i innych dziwnych terytoriów, a ta największą wyspa się nazywa Wielka Brytania

edit: druga się nazywa Irlandia xD
  • Odpowiedz
  • 12
@xVeTx: Mieszkam tu 7 lat i żyje mi się dobrze.
To wciąż za krótko według twoich standardów?

Nie wiem, w której części UK mieszkasz, ale z doświadczenia wiem, że życie może tu się drastycznie różnić w zależności od regionu.
  • Odpowiedz
  • 3
@xVeTx: Rozumiem. W takiej sytuacji też bym pewnie myślał jak i kiedy spierdzielić.
Z pogodą bywa różnie, na pewno mogłoby być słoneczniej, chociaż pamiętam, że zeszłoroczne lato, szczególnie na południu, było całkiem niezłe pod tym względem.
Co do brytyjskiego żarcia, to w zupełności się zgadzam, choć jak idę do włoskiej restauracji, to na jakość potraw nie narzekam.

Żyję w Devon, nad morze mam 15 minut, do parku narodowego, o powierzchni prawie dwukrotnie większej
  • Odpowiedz
@janushek: A ja tam lubiłem uk razem z tym całym syfem zagryzanym fish and chips z gazety, niestety poziom życia na wyspach drastycznie sie obniżył - jak tam wyjechałem to miałem £1k+ tygodniowo w 2012 a jak wracałem trzy lata później to rzuciłem robote z 370pw bo za mało nadgodzin było żeby chociaż te 700 zarobić.

Najlepiej sie bieduje w polsce bo zawsze znajdziesz biednych znajomych na swoim poziomie (
  • Odpowiedz
@Tehnikolor: szczerze Ci powiem że miałem już takie myśli aby jeszcze spróbować południe Anglii. Czytałem że mój rejon jest doliną stąd częstotliwość pogody z chmurami. Do jeziora mam 1,5h do forest of Dean, 1,5h do Bristolu 2h q nad może 3h oczywiście autem. Zdecydowanie znajdujesz się w lepszej lokalizacji i życzę Ci aby żyło się jak najlepiej. Z plusów UK które mnie osobiście urzekły to łatwość załatwiania spraw urzędowych. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@xVeTx: @Tehnikolor: Szczerze to nigdy nie mogę zrozumieć tego narzekania na jedzenie w UK. Przecież jakość produktów w marketach jest na naprawdę wysokim poziomie (wyjątkiem sa Aldi i Lidl) do tego mnóstwo sklepów przy farmach i straganów na rynkach. Mięso, warzywa, owoce pierwsza klasa. Poza tym najlepsze restauracje z całego świata no naprawde jest, w czym wybierać. Mieszkam w dość małym mieście, a wybór jest ogromny. Sam uwielbiam
  • Odpowiedz