@EmmetBrown: czemu posrany, kilka pluginow i do modelowania arch jest dla mnie niezastapiony, szybki, intuicyjny i nie trzeba meczyc sie z siatka jak w maxie.
@cfani4k: ale byle kliknięciem można otworzyć coś sam nie wiem jak i już nie ma face tylko w jakiś sposób otwarty obwód i nie ma ściany. I nie bardzo wiadomo jak naprawić by zapełnić. Wtłaczanie i wyciąganie to monetami kuriozum. Natomiast fakt że lepszy do mechaniki jakby np do drukarki proste części projektować.
Nie da się pozycjonować poszczególnych części bez poruszania resztą do której przylega, chyba że nie wiem jak.
Nie da się pozycjonować poszczególnych części bez poruszania resztą do której przylega, chyba że nie wiem jak. Np mam dwa kwadraty jeden na drugim, jak mam przemieścić jeden by np wszedł w drugi ale bez zmieniania go?
Zaznaczasz cały obiekt albo podwójnym kliknięciem albo środkowym klawiszem myszy, albo tradycyjnie przeciągając myszką i klawiszem G tworzysz
@cfani4k: mam jeszcze takie pytanie, jak ten solid inspector pokazuje w kółkach czerwone i żółte linie to niby co ja mam z nimi zaznaczonymi zrobić? Da się to jakoś automatycznie połatać czy jak?
I czy taki model wtedy nie będzie się nadawał do eksportu do STL?
@EmmetBrown: tu ci nie pomogę bo nie używam tej wtyczki, ale chyba sprawdzę. Co do eksportu do STL też nic nie powiem, nie miałem styczności z drukarkami 3d.
#renderujo #3dsmax
źródło: comment_6CweGX4aqaf9OCICfm9b5eJe6pdiroJu.jpg
Pobierzźródło: comment_YzC1vB8eWmnVdqpZ9o47G3hcOEX7dvdV.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
PS. i sketchup do modelowania
Nie da się pozycjonować poszczególnych części bez poruszania resztą do której przylega, chyba że nie wiem jak.
Zaznaczasz cały obiekt albo podwójnym kliknięciem albo środkowym klawiszem myszy, albo tradycyjnie przeciągając myszką i klawiszem G tworzysz
@cfani4k: tak też robię :)
Co do drugiego masz rację chodzi mi jedynie o to że skutecznie popieprzyć coś umie.
No tak, nie spałem już długo i napisałem monetami zamiast momentami...
I czy taki model wtedy nie będzie się nadawał do eksportu do STL?
@EmmetBrown: tu ci nie pomogę bo nie używam tej wtyczki, ale chyba sprawdzę. Co do eksportu do STL też nic nie powiem, nie miałem styczności z drukarkami 3d.