Wpis z mikrobloga

https://www.yafud.pl/46445/ Podjęłam jakiś czas temu pracę w renomowanym salonie z luksusowym wyposażeniem wnętrz. Praktycznie cały asortyment z górnej półki. Ceny takie, że człowiek zarabiający najniższą krajową raczej nie zaglądał, a jeśli jednak zajrzał to widząc ceny bądź poznając je (w przypadku wycen zamówień indywidualnych) po prostu rezygnował i uciekał, bo zwyczajnie nie było takiej osoby na to stać. Kilka razy tylko usłyszałam w trakcie rozmów z potencjalnymi klientami, że odkładali na taki stół/żyrandol/krzesła/itp. bardzo długo i wymagało to od nich różnych wyrzeczeń. Tak więc zdecydowana większość klientów to były osoby dobrze sytuowane. W mojej karierze zawodowej w różnych firmach i branżach, podczas której pracowałam w bezpośredniej i pośredniej obsłudze klientów, nigdy nie byłam tak gnojona, obrażana, pogardzana werbalnie i niewerbalnie, jak tutaj. Firma sama w sobie i współpracownicy świetni. Jednak nasunął mi się jeden wniosek, znany od dawien dawna - im więcej ktoś ma pieniędzy, tym mniej ma kultury osobistej. Pieniądze są ważne, ale trzeba mieć szacunek do siebie - nie wszystko można kupić i nie na wszystko należy się godzić. A jak mawiał Lec "Fakt będzie zawsze nagi, choćby był ubrany według ostatniej mody".;) Z pozdrowieniami dla wszystkich, którzy znają swoją wartość i mają odwagę, by powiedzieć "dość". #yafud #fail
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach