No, to zrobili sobie carte blanche na ściganie migrantów wszędzie. Sprzeczne z Konwencją Genewską i wykraczające poza delegację ustawową, ale Straż Graniczna ma teraz "podstawę prawną". I już korzysta, od godziny. A zanim ETPCz tym się zajmie, miną lata. Klaskajcie uszami, będą łamane prawa człowieka. Ale nie wobec was (tym razem, jeszcze nie), więc możecie rechotać z zadowolenia.
I jak zwykle, wykopki uwierzyły w kłamstwa pisowskich służb. (Który to już raz? Niczego się nie uczycie, kompletnie niczego). Naprawdę łyknęliście bajeczkę, że tych 32 Afgańczyków nie było na terytorium Polski? (Właśnie sobie zrobili dupokrytkę, jakbyście nie zauważyli).
@sylwke3100: czemu bronisz kaczystów? To, że białoruska straż graniczna łamie prawo jest rzeczą oczywistą i niekwestionowaną
@megawatt: Ja bronie kaczystów? Ja uważam że obrona granicy to powinien być priorytet a nie wpuszczanie kogoś obcego na podstawie wymyślonej "ucieczki przed wojną". No ale cóż rządy wieku europejskich państw włącznie z różnymi organizacjami zrobiły k---ę z granic państwowych / UE przy tym uzasadniając to "kryzysem migracyjnym"
@Andreth: proponuje żebyś przyjęła z 5 osób do swojego domu. Wszystko będzie tak jak sobie wymarzylas. Po to są granice państw żeby ich nie przekraczać bez pozwolenia. Jeżeli kiedykolwiek byłabyś za granicą widziałabys że przy przekraczaniu granic obowiązują przepisy państwa którego granice przekraczasz. Jedz może do emiratów to zobaczysz "łamanie praw człowieka". Czemu USA tak restrykcyjnie postępuje wobec osób które tam przyjeżdżają?
@Andreth: a zastanawiałaś się dlaczego Ci uchodźcy nie zgłosili się na przejściu granicznym i poprosili o azyl czy coś? Tylko pchają się przez zarośla z białoruskimi służbami za plecami?
@epll: Ponieważ, jakby ci to powiedzieć, Białoruś ma ich w d... Serio sobie wyobrażasz, że Łukaszenka będzie z dobrego serca przyjmował uchodźców? (Tak, Białoruś podpisała te same konwencje co Polska. Tak, Białoruś podpisane konwencje - podobnie zresztą jak Polska - łamie od lat. Są na to wyroki ETPCz).
@epll: PS Errata: Białoruś teoretycznie zobowiązała się respektować konwencję z 1951 dotyczącą uchodźców, nie jest stroną Europejskiej Konwencji Praw Człowieka
Ja bronie kaczystów? Ja uważam że obrona granicy to powinien być priorytet a nie wpuszczanie kogoś obcego na podstawie wymyślonej "ucieczki przed wojną".
@sylwke3100: oczywiście, że bronisz - możemy nawet do uchodźców strzelać bez ostrzeżenia (o ile będzie tak stanowiło prawo), ale najpierw wypowiedzmy Konwencję która tym uchodźcom daje wyraźne prawa których najjaśniejsza Rzeczpospolita nie zamierza respektować
A co do uchodźców, to może by zająć się problemem tego żeby ich
PS Errata: Białoruś teoretycznie zobowiązała się respektować konwencję z 1951 dotyczącą uchodźców, nie jest stroną Europejskiej Konwencji Praw Człowieka
@Andreth: natomiast my jesteśmy, a stanęliśmy ramię w ramię z Białorusią traktując tych ludzi jak bydło.
@Andreth: moje prawa są łamane od ponad roku w związku z kowidozą więc mam się przejmować zawracaniem cwaniaków wydającymi tysiące dolarów na nielegalne przekroczenie granicy RP?
Nie wiem jak wy możecie zagadywać do lasek na żywo, dosłownie każda do której chciałem zagadać po chwili witała się ze swoim chłopakiem, albo do niego pisała, dziś miałem takie 2 przypadki xD #tinder #zwiazki #randki
I jak zwykle, wykopki uwierzyły w kłamstwa pisowskich służb. (Który to już raz? Niczego się nie uczycie, kompletnie niczego). Naprawdę łyknęliście bajeczkę, że tych 32 Afgańczyków nie było na terytorium Polski? (Właśnie sobie zrobili dupokrytkę, jakbyście nie zauważyli).
#uchodzcy #polska #bialorus #imigranci #prawo
@sylwke3100: czemu bronisz kaczystów? To, że białoruska straż graniczna łamie prawo jest rzeczą oczywistą i niekwestionowaną
@megawatt: Ja bronie kaczystów? Ja uważam że obrona granicy to powinien być priorytet a nie wpuszczanie kogoś obcego na podstawie wymyślonej "ucieczki przed wojną". No ale cóż rządy wieku europejskich państw włącznie z różnymi organizacjami zrobiły k---ę z granic państwowych / UE przy tym uzasadniając to "kryzysem migracyjnym"
każdy ma prawo żyć tam gdzie chce, hipokryto
@SolarisYob: Musi jeszcze wziąć pod uwagę czy inni chcą go w danym miejscu. A tak dostosować się do norm i zasad społecznych.
Komentarz usunięty przez autora
@Andreth: a c--j mnie obchodzi gdzie oni byli, mogli sobie i byc nawet pod zgorzelcem, niech s---------a spowrotem na bialorus
@sylwke3100: Gdzieś się, biedny misiu, "obrony Łukaszenki" dopatrzył?
@sylwke3100: oczywiście, że bronisz - możemy nawet do uchodźców strzelać bez ostrzeżenia (o ile będzie tak stanowiło prawo), ale najpierw wypowiedzmy Konwencję która tym uchodźcom daje wyraźne prawa których najjaśniejsza Rzeczpospolita nie zamierza respektować
A co do uchodźców, to może by zająć się problemem tego żeby ich
@Andreth: natomiast my jesteśmy, a stanęliśmy ramię w ramię z Białorusią traktując tych ludzi jak bydło.