Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +145
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz
naganiaczherculesa +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wystarczy zostawić plusa i jutro zawołam zwycięzcę.
Co to za gra?
To samodzielnie grywalne rozszerzenie wydanej w 2018 gry "IT Startup - Gra Karciana". Tym razem jako satyra świata IT w sosie lockdown / #postapokalipsa / home office. "Office Lockdown" będzie miał 50% więcej zawartości od starszej wersji gry, czyli będzie samodzielnie grywalny dla max 6 graczy. Istnieje również prosty wariant solo.
W grze prowadzimy firmę IT, zagrywamy programistów, uczymy ich nowych technologii, podkradamy sobie najlepszych devów działem HR, walczymy z wypaleniem zawodowym i podkładamy sobie wzajemnie świnie.
Wygrywa gracz, który pierwszy skończy projekt.
Zapraszam do testów prototypu i pobrania darmowej wersji print & play.
Jeśli chcecie pomóc w testach prototypu, to możecie się zapisać do listy testerów wersji print & play.
-> Tu możecie się zapisać <-
Otrzymacie wtedy aktualny roboczy prototyp w wersji print & play. Dodatkowo gdy gra zostanie już profesjonalnie złożona do druku, to również otrzymacie pliki do druku. Czyli to idealna opcja jeśli chcecie otrzymać grę za darmo w wersji do własnego druku.
Ludzie z listy testerów otrzymają również powiadomienie, gdy gra będzie do nabycia w wersji fizycznej na portalu Wspieram.to - o ile nic nie wypadnie, to akcja rusza 13 września.
Jeśli jesteście z #katowice / #slask to zapraszam 4-5 września na Planszówki w Spodku. Będą tam miał stolik z testami prototypu. Będą organizowane mini-turnieje, na których będzie można wygrać figurkę "Office Lockdown", unikalne karty, naklejki i egzemplarze gry.
Powoli dłubię również trochę zmodyfikowaną wersję gry na #steam - wrzucę filmiki z wczesnego prototypu w komentarzach postu.
Fizyczna gra wychodzi z drukarni pod koniec roku, więc dostawa dla zwycięzcy rozdajo pod koniec grudnia lub na początku stycznia.
Have fun
#javadevmatt
źródło: comment_1629442860AfnY6ppERWSbU9o9kqVpNw.jpg
PobierzJak ktoś bardzo chce, to można wczesny prototyp dodać również na steamową wishlistę.
Postępy wersji cyfrowej można na mirko śledzić pod tagiem #itstartupdeckbreaker
Na YT wrzuciłem również pierwszy devlog gry. Jeśli interesuje was gamedev w unity, to zapraszam do śledzenia.
Jest również wersja wideo instrukcji gry.
@Oude_Geuze: aktualnie nie, ale zawsze może powstać nowy dodatek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1629445940PbK67zTjqoU5zHvP0eVvak.jpg
Pobierzźródło: comment_1629445981J33pWb7PH5QyQaUeHTBiGC.jpg
Pobierzźródło: comment_16294460173AmZPHahYERB06APlMtkhh.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446070vrXYhdwqql1aGb3jT7JyFZ.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446108EYzlhI9aEHvAz4VUF2OnQt.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446185I1dW048ZWaFKv8Izoa2yLj.jpg
Pobierzźródło: comment_16294463006a1EfrYhSiAaPVwcmY1ZZJ.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446346ewMoQ8Z0Gih4RksAubo56I.jpg
Pobierzźródło: comment_16294464087bkeGsaINNFECZbzC2XUYK.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446449KAHUkFzBvtbIuElbzV4HTp.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446519HsyarCnqkK5A6VnYuRwefA.jpg
Pobierzźródło: comment_1629446568saAjQ0bYvKDW6UfpHPQOOk.jpg
Pobierz@Luck_89: dzięki :) projekt jest rentowany, gra cały czas się sprzedaje i mam sporo frajdy z rozwoju tej gry. Wersja angielska wypaliła na Kickstarterze i sprzedaż międzynarodowa też powoli się rozkręca.
Pomyśleć, że pomysł zaczął się od głupiego wpisu na wypoku, heh ( ͡° ͜