Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Chciałem zaczac jeździć na rowerze, czy obcisły strój z drużyny kolarskiej daje aż tak dużo? Właściwie zawsze widzę jak jezdza to w takich strojach nawet „wieksze” osoby.
#rower #pedalarze

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #611371c1d54b81000a2e2f41
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Poważna odpowiedź:
* możesz jeździć jak chcesz
* do jazdy na luzie, do kumpla, na lody, przy niskim tętnie - normalne ciuchy są ok
* jeżeli ktoś dużo jeździ, to do takiej normalnej jazdy, bez pocenia się, nawet wkładka nie jest potrzebna - wystarczy dopasowany rower i przyzwyczajone ciało
* do jazdy szybkim tempem, niekoniecznie trening, ale po prostu w wyższym tętnie, kiedy się mocno pocimy, sportowe ubrania są mega wygodne, nie muszą
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania: na składaku po bułki to strój na niewiele ci się przyda. Dopiero przy ok 30km/h walczysz z oporem powietrza i wtedy to może mieć sens. Więc jeśli nie masz zamiaru jeździć min z 50km dość szybko to bez sensu. W sensie możesz kupić strój rowerowy, z poduchą ale nie koniecznie obcisłe ze spandexu. Dodatkowo rowerowe stroje mają dobrze zaplanowane kieszenie do tego typu aktywności.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ja powiem tak. W------e mam w obcisłe rzeczy ale jazda w koszulce która podczas jazdy 35km/h zaczyna falować na wietrze jak spadochron wcale też nie jest przyjemna. Mam zwykła koszulkę która jest dopasowana ale nie opina mnie jak plandeka na żuku. Spodenki to samo.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania bezszwowe spodenki z wkładką na siodełko i oddychająca sportowa koszulka dają naprawdę dużo w porównaniu do zwykłych bawełnianych gaci i ubrań. Chodzi tylko o odprowadzanie wilgoci, otarcia, bakterie. Po to są ciuchy do konkretnych sportów.

@dybligliniaczek Zapraszam Pana na spacer po mieście moim tempem - 25 kilometrów @ 6.5 km/h. Zobaczyłbyś, ile dają odpowiednie ubrania i buty. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
PrzyczajonaObywatelka: @Emble: Planuje dluzsze trasy, ale nie aż tak zaawansowanie o czas żeby z pampersem jezdzic i w niego, na potrzeby raczej bede robił przerwe.

Zaakceptował: LeVentLeCri

@AnonimoweMirkoWyznania miałem na myśli tą wkładkę żelową pod prostatę i dupsko zeby Ci nie uwierało od siodełka ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz