Wpis z mikrobloga

#katowice #policja #csiwykop #smiertelnewypadki #polskiedrogi #wykop

Z racji, że już mam dość czytania z dupy ekspertów zrobiłem, krótką analizę tego co się stało w Katowicach- mowa o zabójstwie ( bo w mojej opinii tym było) 19 latki przez kierowcę autobusu.

Na filmie widać wyraźnie, że ofiara jak i jej partner nie uczestniczyli w bójce od samego początku.
Widać też, że kierowca ciągnąc cały czas pod autobusem 19 latkę skręcał autobusem goniąc jej partnera kiedy ten próbował uciec na chodnik.

Proszę jedynie aby udostępniać ten materiał aby ukarać sprawce i aby pokazać, że wszelki hejt na ofiarę jest bezpodstawny.
Trzeba zrobić wszystko aby ten człowiek poniósł karę za to co zrobił. Jeśli ktoś z policji zobaczy i ktoś im podeślę to mam nadzieje, że mój tok myślenia okaże się pomocny
wmw987 - #katowice #policja #csiwykop #smiertelnewypadki #polskiedrogi #wykop

Z ra...

źródło: comment_1627843330DML0Pq7BYpxkjbO6FXIR1Z.jpg

Pobierz
  • 91
@wmw987: trudno powiedzieć co myślał. Jestem przekonany że jego zamiarem nie było mordowanie patusów jak w carmageddon. Może nawet jak go widział to nie wiedział co robić i w panice dał gazu.
@text: ta laska jest najmniej winna. Mogłaby nawet być żebraczką albo ćpunką a jej jedyna wina była w tym, że interweniowała jak jej facet bohatersko ruszył na pomoc zgrai patusów
@wmw987: Ten chłopak to nieskalany myśleniem patus. Oni nie znają czegoś takiego jak współczucie. Ode mnie jeden taki zabił swoją dziewczynę jak wyleciał na łuku z drogi, jemu nic. Zaraz po zdarzeniu już się bawił z inną po dyskotekach.
@wmw987: #!$%@? patola wzięła się za analizy i już wystawia swoje wyroki xD

Dam Ci radę wydrukuj sobie to i użyj jako papieru toaletowego bo tylko do tego się nadaje.

No czarno na białym udowodniłeś, że kierowca jak w Postalu sobie wstał i na liście TODO miał rozjechać karyńsko xD Gratuluje.
Więc zostałby najpewniej skatowany za to, że autobus jest pojazdem cięższym.

@afromort: Odniesienie do specyficznego sposobu hamowania autobusem pojawia się w komentarzach dość często, ale czy przypadkiem to także nie jest okoliczność obciążająca? Wiesz, to jednak zawodowy kierowca, a więc w założeniu gość odpowiednio przeszkolony do prowadzenia tak dużego pojazdu, a co za tym idzie - zdający sobie sprawę z tego, że:

a) Nic co porusza się na kołach i ma
@nastaremilion: Zajeżdża do zatoczki ciągnąc na masce typa, a jego dziewczynę pod kołami? To już faktycznie nie mam wątpliwości - psychol.

No i najbardziej kisnę jak to "chcieli go zabić". #!$%@?, typ #!$%@? się w typkę, jej chłopak się #!$%@? i we #!$%@? szarpie drzwi, też bym pewnie szarpał. Całość trwa jakieś 1,5 sekundy, potem wpada partner ofiary i rozgania towarzystwo. W chwili jak rusza NIE DZIEJE SIĘ NIC. Widać to
@wmw987:
Nie zabraniam nikomu wychodzic, bardziej mi chodzilo o to, ze wrqcajac z baletow mogli znac tych co sie bija, i dlatego wskoczyli. Druga sprawa, majac tak male dzieci, na cala noc raczej wychodza tylko patusy, bedziesz mial dzieci, to zobaczysz. Potwierdza to takze ich towarzystwo i inne wpisy ich. Co prawda nawet patus nie powinien ginac w taki sposob, ale pewne srodowiska same zwiekszaja sobie ryzyka w idiotyczny sposób.
@wmw987: Z tego co widzę, to większość osób, które wypowiadają się na temat wypadku podchodzą do niego emocjonalnie, zaczepiając się jedynie fragmentu, który najbardziej pasuje do ich narracji i nie zwracają na nic innego uwagę rzucając wyroki na to kto był winny. Mało która osoba przeanalizowała całą sytuację (mówię tutaj o nagraniach), a jest gotowa do skazania kogoś pod wpływem emocji. Zacznijmy więc od analizy krok po kroku:
1. Godzina 6