Wpis z mikrobloga

https://www.focus.pl/artykul/jak-n-------i-rozpuszczaja-ego-jest-pierwsze-badanie

Nareszcie zaczynają na powaznie brac się za badanie psychodelików. Ciekaw jestem do czego dojdą w trakcie najblizszych lat.

Tak nawiązując trochę do moich #opowiescizzazaslony,
I calej tej mistycznosci psylocyny, to ostatnio zainteresowalem sie hinduizmem i trochę hermetyzmem i oba te wierzenia (tak samo jak oczywiscie buddyzm) mówią o tym, ze droga do oswiecenia wiedzie przez wyzbycie sie swojego ego, co jak wiemy jest wlasnie jednym z efektow w/w. Czyli teoria "boskich posłańców" pod tym względem sie zazębia.

Druga sprawa, znalazłem na youtubie kanal polakow (kobieta i mezczyzna), ktorzy rowniez doswiadczaja "rozmow z grzybami" i tak samo jak ja, nigdy wczesniej o tym nie czytali, wiec nie mogla to byc sila sugestii, natomiast po doznaniu tego zrobili research i jest takich osob wiecej.

P. S.
Mialem juz od ostatniego wpisu dwa silniejsze tripy, lecz nie jestem zadowolony z moich zapisków i raczej nie bede tego publikował. Moze w przeciagu miesiąca uda mi sie znaleźć troche czasu na sesje. Jak na razie to rzucilem wszelkie inne uzywki by sie przygotowac do tego, zaczynam powoli microdosing i bede uczyl sie medytowac, zeby sprobowac jej na fazie.

#psychodeliki #lsd #psylocybina
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dorogon: a wiesz że dążenie do tego o czym piszesz jest również karmieniem ego?
Pierwszym krokiem wiekszosci filozofii wschodu jest właśnie usiwadomienie sobie tego, a później zostaje tylko nihilizm.
  • Odpowiedz
@daftie123: Ja nie dążę do utraty ego. Wprost przeciwnie - za każdym razem odczuwam dyskomfort psychiczny gdy ego tracę i próbuję je przywrócić i nad tym musze popracować, ale nie dlatego, ze chce na stale ego utracic, tylko dlatego, ze stan bez ego pozwala duzo lepiej kontrolowac faze i doswiadczac glebszych tripów.

Moje podroze sa motywowane glownie chęcią zdobycia wiedzy i doswiadczenia czegos co wykracza poza ramy "normalności". Jestem takim
  • Odpowiedz