Aktywne Wpisy

yourgrandma +52
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą utwory ryjące banię.
Tradycyjnie podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
UWAGA! ZMIANA SYSTEMU ZGŁASZANIA UTWORÓW DO KONKURSU
Od
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą utwory ryjące banię.
Tradycyjnie podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
UWAGA! ZMIANA SYSTEMU ZGŁASZANIA UTWORÓW DO KONKURSU
Od
źródło: ryjacabanie
Pobierz
masiej +1
Optymalna moc samochodu na co dzień to:
- do 100KM 5.6% (61)
- 101-150KM 34.2% (371)
- 151-200KM 35.3% (383)
- 201-250KM 11.4% (124)
- 251-300KM 5.1% (55)
- +300KM 8.3% (90)

spróbuj wpisać 'python3 --version'
i za cholere nie wiedzialem co zrobic, jak sprawdzalem modules to bylo requests zainstalowane. W necie gdziesz wyczytalem, ze to moze byc wina posiadania kilku wersji pythona.
@Lunatik:
pip --versionpip3 --version
python --version
python3 --version
?
Seb:~ Seb$ pip --version
-bash: pip: command not found
Seb:~ Seb$ pip3 --version
pip 19.2.3 from /Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.8/lib/python3.8/site-packages/pip (python 3.8)
Seb:~ Seb$
pip3 install requestsa następnie uruchamiać program poprzezpython3 <ścieżka do pliku>?@Blomex: kutwa zainstalowalo faktycznie cos, ale programu nie odpalam z terminala, bo nie skonczylem, w pycharmie odpalam, gdzie interpretera mam ustawionego na 3.8 i wciaz wywala 'no module requests'. Czuje, ze jestem blizej, bo ten pip3 cos sciagal.
Co ciekawe to w terminalu wywala mi warning, ze mam nieaktualnego pipa 19.2.3, a juz jest 21, natomiast moj pycharm uzywa tego 21. Ja juz sam nie wiem. poplatalem
@Ramboski: źle czujesz, pycharm jest taki kochany że zrobił ci virtualenva. I w tym envie nie ma zainstalowanych requestsów.
Albo zamiast pip to pip3 jak nie zatrybi bo w sumie nie pamietam czy z numerkiem sie podawalo czy bez
source <ścieżka_do_folderu_z_env>/bin/activatei wówczas zainstalować potrzebne pakiety.Druga opcja to zmiana interpretera na globalny, zamiast na tego venva, którego używa pycharm.
@Dalegor_: dzieki, teraz mam pipa zaktualizowanego, ale projekt nadal nie dziala ;(
źródło: comment_16275079868urhAg29aGaBSsAPrztk2z.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Środkowy na screenie to globalny interpreter
źródło: comment_16275083973T3hx2ctQ9RK7ncVlcbaML.jpg
Pobierz