Wpis z mikrobloga

@Ramboski: dodaj ręcznie, musisz tylko znać ścieżkę do pythona. Na windowsie bym pomógł, z Mac mam jednak niewiele do czynienia.
Jak chcesz tylko odpalić ten program to zrób to z terminala, tam będzie globalny
  • Odpowiedz
@Spofity: dzieki stary, na prawde, bardzo pomogles. Wiele zrozumialem i sie nauczylem, a o to mi tu wlasnie chodzi :)
btw. polecasz tego pycharma czy moze jakiego Atoma lepiej?
  • Odpowiedz
@Ramboski: zależy do czego. No i ogólnie ja nie jestem wyrocznią, nawet nie jestem programistą xD. Do projektów gdzie używam tylko pythona używam PyCharma i bardzo dorbze mi się z nim pracuje. Ale gdy używam np. Djagno to wolę VSCode, wygodniej tam pracować z różnymi językami.
  • Odpowiedz
@Ramboski: jak będziesz miał jakieś problemy, albo po prostu coś przegadać o pythonie czy nawet razem jakiś projekt ogarnąć to śmiało odzywaj się na PW. Sam jestem początkujący, ale chętnie pomogę każdemu, bo sam się przez to uczę
  • Odpowiedz
@Ramboski: jak piszesz jakiś skrypt mieszczący się w jednym pliku to pycharm jest overkillem, wystarczy dowolny edytor z kolorowaniem składni i podkreślaniem błędów.

Do niektórych zastosowań całkiem dobrą alternatywą jest też jupyter, możesz sobie tworzyć bloki kodu, edytować i wykonywać je w dowolnej kolejności. Czasami używam jak chcę sobie poeksperymentować. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ramboski: Jak szukasz sciezki do pythona to na macu powinna dzialac komenda w terminalu whereis python3 ew. which python3 jak nie zatrybi poprzednia
  • Odpowiedz