Wpis z mikrobloga

Czytałem, kilka razy. O co chodzi? Znalazłes tam coś sprzecznego z tym co pisałem? ;)

@ziumbalapl: Tak. W artykule podesłanym Ci przez @uriel_ckpojawił się problem faktu dopuszczania transkobiet do zawodów z ciskobietami w oparciu o wyłącznie deklarację, bez ewentualnej interwencji chirurgicznej czy terapii hormonalnej.

Connecticut to jeden z 17 stanów w USA, gdzie transseksualne dziewczęta dopuszczane są do startu bez ograniczeń - na podstawie deklaracji.

Ty zaś odpowiedziałeś
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: https://bjsm.bmj.com/content/55/11/577.full?ijkey=yjlCzZVZFRDZzHz&keytype=ref

Masz najnowsze badania, bardziej rozbudowane, bez pierdół, że komuś jest przykro.

I wykazuje, że nawet po 2 latach trans kobiety szybciej biegają. Dopiero po 2 latach robią tyle samo pompek co kobiety, ale sami badacze przyznają, że jest to obarczone błędem, ze względu na większą wagę transkobiet.

Ty w tym samym czasie dajesz linka do zbioru artykułów, który dodatkowo traktuje w większości o tym, że komuś jest smutno
  • Odpowiedz
@EvilToy: a od kiedy słowo pedał jest obraźliwe i trzeba je cenzurować? jak idziesz do rowerowego sklepu to też szeptem mówisz do sprzedawcy że chcesz ten taki co się naciska żeby jechać rowerem? xD
  • Odpowiedz
a od kiedy słowo pedał jest obraźliwe i trzeba je cenzurować? jak idziesz do rowerowego sklepu to też szeptem mówisz do sprzedawcy że chcesz ten taki co się naciska żeby jechać rowerem? xD

@Mete: Masz dziesięć lat, że nie znasz pojęcia homonimu? Te same słowa w różnych przypadkach mają różne znaczenia. Gdy żującą trawę na polu jałówkę nazwę krową, nie ma w tym nic złego. Gdybym tym samym słowem
  • Odpowiedz
Od kiedy bycie tolerancyjnym oznacza tolerowanie szkodliwych zachowań i zjawisk?

Jesteśmy tolerancyjni, ale tak trochę.
  • Odpowiedz
Tak. W artykule podesłanym Ci przez @uriel_ckpojawił się problem faktu dopuszczania transkobiet do zawodów z ciskobietami w oparciu o wyłącznie deklarację, bez ewentualnej interwencji chirurgicznej czy terapii hormonalnej.

@Villard: Wystarczy zmienić prawo, bo sama deklaracja to idiotyzm. Ewentualnie wprowadzić trzecia kategorię. To nic nie zmienia w tym co pisałem.

Zatem wprost mamy wskazanie, że w kontekście transkobiet, które nie przeszły uzgodnienia płci, nie ma żadnego konsensusu naukowego, co
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: Raz: pisałeś to w odpowiedzi na zarzut tyczący się czego innego, co wskazałem wyżej. Co, znów jak wyżej, było albo pomyłką, albo celowym wprowadzaniem w błąd. Co więcej: badania wskazane w metaanalzie zajmowały się w przeważającej większości zagadnieniami dobrostanu psychicznego sportowców transpłciowych, a nie ich wyników. Dwa: nieco później wskazano Ci badanie, które jawnie przeczy stwierdzeniu, które padło z Twojej strony, iż Nie ma znaczenia co uważam, ważne, że
  • Odpowiedz
@Villard:
1. Od początku pisałem o tym samym i wydźwięk wypowiedzi był identyczny
2. Badanie w komentarzach zawiera to:

This study suggests that more than 12 months of testosterone suppression may be needed to ensure that transgender women do not have an unfair competitive advantage when participating in elite level athletic competition.

Czyli wystarczy po prostu ewentualnie zaostrzyc zasady, a nie wyeliminować transplciowe kobiety z zawodów cis kobiet, jakby tego
  • Odpowiedz