Wpis z mikrobloga

Komentarz Mika Pondsmitha dotyczący DLC https://www.reddit.com/r/LowSodiumCyberpunk/comments/omwmia/pawel_sasko_lead_quest_designer_for_cyberpunk/h5s6nak/?context=3

skoro odbywają się spotkania to chyba robią coś większego, chyba, że pomylił DLC z rozszerzeniami ¯\_(ツ)_/¯
#cyberpunk2077
NowyLepszySzatan667 - Komentarz Mika Pondsmitha dotyczący DLC https://www.reddit.com/...

źródło: comment_16268907914Q6pPJyW4DOb6gNsy5gWM9.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

skoro odbywają się spotkania to chyba robią coś większego, chyba, że pomylił DLC z rozszerzeniami

@NowyLepszySzatan667: to amerykańce, dla nich wszystko co jest dodatkiem do gry nazywa się DLC nie ważne czy to zbroja dla kota czy duże rozszerzenie fabularne.

Tak, pewnie pracują wspólnie nad zakończeniem całej historii Night City, peralezów, nowej wojny korporacyjnej - czyli wszystkich zaczętych ale nie skończonych wątków. Jedynie ciekaw jestem co zrobią z V i
  • Odpowiedz
@Nihas: Tyle, że twoja teoria działą tylko w momencie w którym uznamy że wszystkie DLC są na ukończeniu lub że wrzucą je w jednym momencie.

A co jeżeli oni wiedzą jakie DLC chcą stworzyć, ale tylko te które zostaną wrzucone pierwsze są ukończone i będą je udostępniać graczom w taki sam sposób jak przy Wiedźminie 3. Czyli progresywnie

Co teraz, cwaniaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Paweł Sasko i Miles coś tam podśmiechywali o zakończeniu kanonicznym ale osobiście uważam, ze to głupi pomysł pchać V i keanu do nowej historii.

@pablo397: ale po co Keanu sam V wystarczy. Dla mnie "The Sun" jest najlepszym i najbardziej logicznym zakończeniem i mam nadzieję, że będzie kanoniczne.
  • Odpowiedz
@pablo397: Tyle, że twoja teoria działą tylko w momencie w którym uznamy że wszystkie DLC są na ukończeniu lub że wrzucą je w jednym momencie.

A co jeżeli oni wiedzą jakie DLC chcą stworzyć, ale tylko te które zostaną wrzucone pierwsze są ukończone i będą je udostępniać graczom w taki sam sposób jak przy Wiedźminie 3. Czyli progresywnie

Co teraz, cwaniaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NowyLepszySzatan667:
Żadne zaskoczenie skoro na zgromadzeniu na koniec maja sami przyznali, że bodajże 40 czy 60% ekipy zostało przeniesione na pracę nad przyszłym contentem.

To, że DLC będą to nie jest żaden sekret. Natomiast to kiedy i co będą zawierać (poza oczywistym rozszerzeniem pacifici) to już jest pole do spekulacji.
  • Odpowiedz
@NowyLepszySzatan667: no to co, ze może odejść - zrobią 2 minutowe filmiki z każdego możliwego zakończenia po którym ostatecznie V budzi się na stacji Arasaki na księżycu z naprawionym ciałem i mózgiem, bez Keanu za to częściową amnezją.
  • Odpowiedz
@pablo397: Aha. Ciekawe po kiego mieliby naprawiać takiego V. W taki czy inny sposób ciężko poprowadzić fabułę po zakończeniach, a robienie takich motywów to faktycznie głupi pomysł. Zakładałbym też ,że chcą tak zrobić dodatki by gracz kontynuował zabawę z posiadanym już wyposażeniem i nie musiał jeszcze raz przechodzić któregoś zakończenia aby zacząć dodatek. Moim zdaniem rozszerzenia powinny być połączone z główną fabułą i dziać się w jej trakcie. To by
  • Odpowiedz
Ciekawe po kiego mieliby naprawiać takiego V.

@Samurai77: żeby wykorzystać jego znajomości i doświadczenie jako agenta w nadchodzącej V wojnie korporacyjnej o władzę nad Night City. Gracz mógłby stanąć po stronie arasaki lub po dwóch pozostałych (Militech/NUSA i NightCorp/AI). Pole do popisu dla scenarzystów jest spore.

Ja osobiście wolałbym całkowite zamknięcie historii V i granie inną postacią ale to trzeba mieć jaja, żeby się na to zdecydować, bo będzie negatywna
  • Odpowiedz
@pablo397: Pomysł bardzo ciekawy ,aczkolwiek V tam pasuje jak pięść do nosa. Jakie to V ma znajomości? Paczka brudnych Nomadów? Garstka fixerów, którzy pewnie chcieliby się od niego odciąć po akcjach z Arasakami? Dużo tu też zależy od wyborów gracza. Arasaka ma też pewnie znacznie bardziej doświadczonych ludzi, nawet jeśli V zna ulicę i jej zasady poza tym sama amnezja byłaby tu naciągana. Ja tu widzę 2 opcje: nowy bohater
  • Odpowiedz
@pablo397: Gracz nie musi robić sidequestów. A żeby zrobić rozszerzenie nie chcemy zmuszać go do ich robienia. Chyba ,że stosujemy strategię podobną co w montażu z Jackiem. No i chyba taka opowieść gryzłaby się z taki sidequestami, bo twórcy musieliby kilka ich odebrać graczowi.
-Takemura i tak zrobi wszystko dla Arasaki i zkumpluje się z każdym z kim by chciała.
-Rogue albo nie żyje ,albo nie znają się prawie wcale jeśli gracz
  • Odpowiedz