Wpis z mikrobloga

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dlaczego-kierowcy-nie-korzystaja-z-tunelu-pod-Forum-Gdansk-n158002.html
Kek, nie korzystają bo jak zwykle zamiast zrobić coś dobrze, zrobiono na odwal.

Omija się jedno większe skrzyżowanie z Huciskiem i krótkie światła przy Forum, argument o omijaniu węzła UE jest inwalidą, bo przecież przejeżdża się go bezkolizyjnie dołem. A jak już ominiemy skrzyżowanie na Hucisku i nie staniemy na światłach, to staniemy na długim czerwonym na wyjeździe.

A poza tym, to co zrobiono teraz z tym wyjazdem z tunelu to też wyższa szkoła jazdy i inżynierii.
#gdansk
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LibertyPrime: tak, to też, jeszcze niektórym się wydaje, że on tylko dla dostawców.
@bekazpisu: pas służący do skrętu w prawo jest po prawej stronie buspasu (pic rel), tak samo jak przed remontem dworca należało się przez buspas przebić, żeby wjechać pod dworzec, tak tutaj przebijasz się albo wprost na prawoskręt albo przez buspas na prawoskręt. Inni bardzo wrażliwi na wibracje spowodowane kostką skręcają wprost z buspasa. Ale fakt,
N.....y - @LibertyPrime: tak, to też, jeszcze niektórym się wydaje, że on tylko dla d...

źródło: comment_1626893765hycW5dPkFrr1Wp7y9IUQMj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Nie_znany: nawet nie zliczę ile miałem niebezpiecznych sytuacji na tym skręcie... doczekałem się nawet jednej stłuczki, nie z mojej winy. Tam jest tyle absurdów, że ciężko wymienić je wszystkie.
  • Odpowiedz