Wpis z mikrobloga

Pytanie techniczne. Od jakiegoś czasu prowadzę JDG. Pomału brakuje mi czasu. Mocno zastanawiam się nad zatrudnieniem jednej osoby. Problem polega na tym, że czasami jest trochę gorzej z pracą, czasami trochę lepiej. Jak można to rozwiązać? Zatrudnić na pół etatu? (to zdaję sobie sprawę, blokowanie komuś rozwoju). Zatrudnić na pełny etat? (to znowu generowanie kosztów w firmie bez wykonanej pracy). Oczywiście nie chcę być #januszebiznesu #januszex ale jak zacząć? Jak dać zarobić pracownikowi, z chwilą kiedy firma potrzebuje 0.2 etatu (na tą chwilę). #pytanie #jdg #firma
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@odysjestem: nie wiem, dlatego pytam. Jeżeli zlecenie to co z BHP. Zlecam komuś pracę i co dalej? Ma wykonać i nic mnie nie interesuje? Przecież to chore.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@odysjestem: alarmy, elektryka, sieci, tv, domofony edit. Ogólnie biorę domek i uzbrajam go we wszystkie potrzebne kable. Wszystko potem łączę wg potrzebny.
  • Odpowiedz
@odysjestem: Ok, tylko umowa zlecenie to śmieciowa forma zarobku. W taki sposób nie zwiążę z firmą pracownika. To pewnie będzie dla niego chwilowy zarobek. Jeżeli mam kogoś zatrudnić to w formie rozwoju dla niego i dla firmy.
  • Odpowiedz
@deevee cóż, Twój cyrk, Twoje małpy.
Skoro jednak nie masz pewności, że zapewnisz codziennie obłożenie zmiany, to oczywiście możesz mu dopłacać za czas, gdy będzie leżał
  • Odpowiedz
@deevee: wszystko zależy od stawek. Ja w sumie obecnie pracuje na podobnych zasadach w podobnej branży. I mimo pracy powiedzmy 13 dni w miesiącu zarabiam wystarczająco i nie muszę szukać czegoś innego żeby zająć sobie resztę miesiaca. Wolę wykorzystać ten czas na życie i spędzanie czasu z bliskimi.
  • Odpowiedz