Aktywne Wpisy

runnerrunner +4
Dotychczas używałem Yanosika wiadomo, z wzg na ostrzeżenia o suszarkach i fotoradarach. Mam jednak wrażenie, że mapy google są dokładniejsze i jakoś ogólnie lepiej ogarniają sytuację na drogach.
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
źródło: temp_file3046532179996608092
Pobierz
WielkiNos +103
źródło: temp_file3706475944364210757
Pobierz

Mam pytanie do osób, które były w Chorwacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mam nic zaplanowanego na urlop i myślę o locie do Chorwacji (Zadar lub Split) z racji tego, że bilety lotnicze są w niezłej cenie i moje pytanie brzmi- czy warto tam polecieć bez samochodu na miejscu? Wypożyczenie auta odpada bo ceny w sezonie są mega wysokie i raczej średnio opłacalne, bardziej podróż wyglądałaby na przelocie do Zadaru lub Splitu, transfer jakimś busem/komunikacją (?) do okolicznej miejscowości i tam nocleg 5-6 dni. Czy taki pomysł ma jakikolwiek sens? Może ktoś z Was już tak robił? Jeśli tak to polecilibyście jakąś miejscowość w okolicach Zadaru/Splitu?
Dziękuję z góry za odpowiedzi! :)
#chorwacja #zadar #split #wakacje #urlop #samolot
@d0kt0r: Lotnisko Split tak na prawdę jest odległe od miasta. Najbliżej lotniska jest Trogir. Piękne miasteczko z przecudną starówką. W samym Trogirze jest tłoczno, miejsca do plażowania nie są jakieś urokliwe. Ale z Trogiru mostami dostaniesz się na wyspę Čiovo. Całkiem fajna jest tam miejscowość Arbanija, skąd do Trogiru masz godzinę spacerem.
W tamtych okolicach często udaje się znaleźć nocleg z
@Qcharz_w_wykopie: super! osobiście wolę zostawić Dubrownik na inną porę niż zwiedzać go w lato, myślałem raczej właśnie o okolicach Splitu/Zadaru i spędzeniu urlopu bez tego pośpiechu, który mam na codzień ;)
A z tych 2 rejonów- lepszy byłby Split czy Zadar?
Radzę się przyglądnąć miejscowościom albo na wyspie Čiovo, albo na wybrzeżu na północ od Trogiru.
Te okolice znam bardzo dobrze. Co do Zadaru nie będę się wypowiadać, bo tamte rejony są mi kompletnie nieznane.
Zarezerwowałem lot do Zadaru a powrotny ze Splitu ;) Planuję 1 dzień przeznaczyć na Zadar a kolejnego dnia udać się w kierunku Splitu i albo zacumować na Ciovo albo na Hvar i tam spędzić urlop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do zwiedzania, zależy na ile jedziesz. My byliśmy półtorej dnia, zobaczyliśmy główne atrakcje (zabytkowe bramy, stare miasto, plac pięciu studni, morskie organy + trochę plażowaliśmy) i jechaliśmy dalej do Trogiru.