Wpis z mikrobloga

#java #programowanie #programista15k
siemanko Mireczki, mam jakiegos joba na gitlabie i tam sobie jakies polecenia mavena leca. Jakies budowania, a potem javadoci, odkrylem, ze on sypie jakies bledy z javadoc ale na folderze target :O
To chyba nie tak powinno byc skonfigurowane, prawda? Jak buduje javadoca to niech to sobie robi na folderze src, a nie po zbudowaniu na target. Tak mi sie wydaje, ktos wie czy aktualna konfiguracja ma jakis sens?
  • 8
@63274682374: hmmm, mysle, ze jak ktos ogarnia to spokojnie moze odpowiedziec czy to ma sens - pytanie jest konkretne - czy sprawdzanie javadoca na zbudowanym folderze target ma jakis sens? Wg mnie to powinno dziac sie na src
@63274682374: nie moge prawdziwej sciezki przekopiowac ale:
[ERROR] Exit code: 1 - /builds/tama/prov/target/common/ActionType.java:21: error: bad use of '>'
[ERROR] *

no i tego oczywiscie wiecej i wszystkie z /target
@93michu93: No i to już jest jakaś informacja. Nadal niepełna ale już jest lepiej.
Po pierwsze ActionType.java jest pewnie generowane. Jeśli tak to nie powinno to być robione do folderu target (trudno ocenić bo nadal brak konfiguracji). Druga sprawa to to, co znajduje się w 21 linii tego pliku. Sądząc po błędzie znak '>' nie jest escapeowany (tak jak '<'), co jest dziwne, ale może tak biblioteka/plugin (jaki?) tak robi.

Nadal