Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 44
Ja p------e... Może i rowerzyści też nie są idealni i mają jakieś "grzeszki" ale polscy kierowcy to dzicz jakiej nie spotykam nigdzie indziej w Europie. Dzicz - choć mam wrażenie, że to za słabe określenie :/

Kolejna weekendowa setka po mazowieckich drogach rowerem upewnia mnie w tym, że ludzie którzy nie potrafią pohamować swojej agresji albo mściwości (jadąc dwutonowym autem rozpędzonym dużo bardziej niż pozwalają ograniczenia) wobec przepisowo jadących rowerzystów powinni być badani przez psychiatrów przed egzaminem na PJ ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Co wy macie w tych głowach, jaka agresja się wam włącza jak siadacie za kierownicę, jakie poczucie bezkarności i przyzwolenia na całkowite ignorowanie prawa i bezpieczeństwa innych!?!

#rower #szosa #mazowieckie #polska #kierowcy #polskiedrogi
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@tellet: Problem polega na tym, że wg statystyk to kierowcy popełniają o wiele więcej wykroczeń i przestępstw w ruchu drogowym a ich skutki zwykle są bardziej dotkliwe. W związku z tym kierowcy, wypierając swoją winę a aby odwrócić uwagę również od agresji drogowej jakiej się dopuszczają (patrz mój wpis) kierują uwagę na rowerzystów. Oni (cykliści) oczywiście nie są bez winy ale wytykanie rowerzyście, że jedzie jezdnią zamiast DDR na której
  • Odpowiedz