Wpis z mikrobloga

Ja p------e cyrk w #pracbaza xDDD

Pracujemy sobie w barze z jedzeniem, jest nas troje + szefu, który robi w sumie czasem to co my, ale też sprawy administracyjne i układa grafik.
Zawsze jak dostawa przychodzi to ktoś musi być i przyjąć towar (pomóc wnieść, policzyć i podpisać).
No i zobaczcie co napisał na grupce na messengerze xDDD (kolory nad wiadomością są te same dla danej osoby, czerwony prostokąt to szef) XDDD
Przedtem pisał do każdego z osobna na priv, screeny od każdego załączam w komentarzach xD (na jednym screenie jest nawet wyjaśnienie czemu MENADŻER nie może przyjść xDDDDDD

#januszex #bekazpodludzi
Goronco - Ja p------e cyrk w #pracbaza xDDD

Pracujemy sobie w barze z jedzeniem, j...

źródło: comment_1626346527DwB6COCvRfdeaYQaNIodTJ.jpg

Pobierz
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwek2k: polskie prawo reguluje ilość godzin na etacie, więc jeśli masz w umowie pełny etat to robisz 40 godzin w tygodniu i zostawanie na nadgodziny jest twoją dobrą wolą, która powinna być odpowiednio wynagrodzona kasą lub możliwością wybrania nadgodzin w innym terminie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
a weźcie rzućcie robotę wszyscy jednocześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@depcioo: widzę ze już się komuchy prześcigacie w pomysłach jak dowalić prywaciarzowi dla niepoznaki nazywanym na wykopie „Januszem”. Wstręt do kapitalizmu i osób przedsiębiorczych wyssany z mlekiem matki. Jeżeli komuś praca nie odpowiada zawsze może ją zmienić. Ten wątek pokazuje mi że z Polakami trzeba ostro na krótkiej smyczy bo jak pozwolisz się do siebie zwracać
  • Odpowiedz
@sylwek2k: polskie prawo również tylko w szczególnych przypadkach dopuszcza przymusowe nadgodziny. Ponadto co do zasady tygodniowy czas pracy łącznie z nadgodzinami nie może przekraczać 48 godzin. Więc tę laskę, która pracowała 50h pracodawca może co najwyżej cmoknąć w pompkę.
  • Odpowiedz
polskie prawo również tylko w szczególnych przypadkach dopuszcza przymusowe nadgodziny

@Onomastyka:

no tak, np "szczególnych potrzeb pracodawcy" – mogą one wynikać, np. z absencji chorobowej pracowników czy konieczności pilnego, terminowego wykonania określonej pracy :)

To jest tak bardzo rozlegly termin, ze w praktyce, nie ma mozliwosci sie z tego wymigac.
  • Odpowiedz
@majkel_bialkov: @kazal: może macie 18 lat, może wasze doświadczenia dotyczą tylko pracy u jakiegoś janusza, ja mam dziś 31, z 10 przepracowanych na etacie kolejne 4 na swojej działalności. Miałem gorszych i lepszych pracodawców, jak i gorszych i lepszych pracowników, z jednymi byłem na ty z innymi na pan. Ale wychowano mnie tak, że kultura w rozmowie i hierarchia jest ważna. Jeśli ktoś jest moim pracodawcą i pyta
  • Odpowiedz
@cdawid1: dlatego w pierwszej wiadomości napisałem, że cała relacja jest patologiczna, co zresztą pokazał OP w głównym poście gdzie właściciela firmy nazwał w sumie szefunciem, który ma się za menadżera a robi to co oni. Tam nikt nie ma pojęcia na czym ich praca polega.
  • Odpowiedz
polskie prawo reguluje ilość godzin na etacie, więc jeśli masz w umowie pełny etat to robisz 40 godzin w tygodniu i zostawanie na nadgodziny jest twoją dobrą wolą, która powinna być odpowiednio wynagrodzona kasą lub możliwością wybrania nadgodzin w innym terminie

@cdawid1:

ale wiekszosc ma rownowazny system pracy i mozesz j---c 12 dni pod rzad po 12h, a pozniej miec 2 tygodnie wolnego :)) I wszystko sie zgadza - srednio
  • Odpowiedz
Tam nikt nie ma pojęcia na czym ich praca polega.

@rakiwo: Na wykonywaniu swoich obowiązków służbowych w uzgodnionym czasie. Skąd wniosek, że tego nie robią?
  • Odpowiedz
@moby22: łykanie zarzutek łykaniem zarzutek, ale zawsze pod nimi znajdą się objawią się jacyś janusze z mentalnością niewolnika, którzy uważają że powinno się całować pracodawce po rękach xD

nie wierzę, że jest 2021 rok, a niektóre przygłupy dalej nie rozumieją, że umowa polega na tym, że ktoś zleca Ci jakaś czynność, a Ty za odpowiednie wynagrodzenie zgadzasz się ją wykonać, a nie że nagle ta osoba zostaje Twoim panem i
  • Odpowiedz
@sylwek2k: spoko, ale generalnie ta średnia liczba godzin jest jasno określona i liczba możliwych nadgodzin także. Jak ktoś robi pod przymusem 12 godzin przez cały miesiąc razem z sobotami to już jest jego wina i tyle. Szanujmy siebie i swój czas wolny.
  • Odpowiedz
@kazal: To akurat jest bardzo elastyczne. Z jednej strony faktycznie nie jesteś nikomu winien wyjaśnień i możesz napisać "nie bo nie" z drugiej działa to w dwie strony. Sam jako pracodawca zatrudniam kilka osób i te osoby czasem muszą wyjść wcześniej, pracować z domu bo się źle czują lub mają chore dziecko i ja z tym gdy nie jest to nagminne zjawisko nie mam problemu, ale z drugiej strony gdy
  • Odpowiedz
  • 0
@Goronco a mogl zaczac: hej, jest xxx pln do zgarniecia za przyjscie bo dostawa i trzeba przyjac, piszesz sie? Dodatkowo voucher na xxx na kolacje dla dwojga.
  • Odpowiedz