Wpis z mikrobloga

Siema,
Mam pewien problem "bogactwa", tzn. udało mi się kupić dwie działki i nie wiem na której mam rozpocząć budowę.
Pierwsza z nich warta 110k, jest położona 17km od miasta wojewódzkiego(mam tam prace), w małej mieścince 10k. Sama działka ma w okolicach 10a, jest pochylona na zachód i od zachodu też jest wjazd. Jest na planie prostokąta. Z mediów przy działce jest tylko gaz, do wody 90m, prąd niedaleko.
Druga warta 160k, jest 9km od miasta wojewódzkiego, ale leży na wsi(tylko jeden sklep, dosłownie nic więcej poza tym). Działka jest większa, bo ma 15a, ma dostęp do wody i prądu bezpośrednio przy działce. Jest na planie prostokąta, wjazd na działkę również od zachodu.
Którą byście wybrali? Btw. jedną sprzedaje, a za kase ze sprzedaży stawiam chałupę, dlatego pytam xD
#budownictwo #budowadomu #nieruchomosci
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzikischab: a byłeś już u wróża Macieja zapytać jakie są wszystkie sprzyjające i niesprzyjające okoliczności wokół każdej z działek? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Bo zgadnij

A 9km do miasta to bliżej niż w niejednym wojewódzkim z dzielnicy do centrum i można to p-----------ć w 15-20min na kole albo nawet i elektrycznej hulajduszy
  • Odpowiedz
@cecidimus: pewnie flipowanie , tak znajomy w-----l czesc swojej rodziny., nabyl w 2018r za 15 tys okolo 1,1ha dzialke (ujowa mocno). i jakis czas temu sprzedal za kilkaset procent wiecej. rodzina sie od niego odwrocila bo nie uznaja zlodziejskiego obrotu ziemia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dzikischab: zależy jak daleko masz do sklepu w tej 9km od miasta + czy dobry dojazd do miasta. Też zależy czy są szkoły w okolicy jeżeli chcesz mieć gówniaki. Sprawdź też plany zagospodarowania, może przez wioskę drogę puszczą i w gruncie rzeczy szybciej do miasta wojewódzkiego dojedziesz.
  • Odpowiedz
tak to się nie chcą przyznawać

@cecidimus: no pacz, a na serio to takie cos szambem podlatuje. taksowkarz, ,mechanik ja technik kolei niemieckiej, magazynier, paru budowlancow i pare osob z pkp - to mniej wiecej taki krag znajomych ktorzy wiadomo ile moga miec. czasem wiecej czasem mniej ale raczej zaden nie kupi z dnia na dzien nowe bmw full opcja za gotowke.
a jak widzisz czesc ludzi ma i wstydza
  • Odpowiedz