Wpis z mikrobloga

Dobre wieści z Anglii :)
https://www.bbc.co.uk/news/explainers-52530518
Boris wczoraj potwierdził zniesienie wszelkich restrykcji jak dystanse, maseczki od 19 lipca. Labour oczywiście przeciwna, zwłaszcza zniesieniu obowiązku maseczek (wszyscy komuniści nieważne czy laiccy czy z krzyżem w zębach mają jakąś radość z kontrolowania społeczeństwa tymi kagańcami ale kto by się tymi krzykaczami przejmował) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście ministrowie dalej nakłaniają i rekomendują do noszenia i przestrzegania tego ''dla wspólnego dobra'' jak ktoś chce ale żadnych konsekwencji prawnych za brak się nie przewiduje. Jedyne miejsce gdzie pozostaną jeszcze jakiś czas to zdaje się transport lotniczy, bo tu wolną rękę zostawili przewoźnikom a wiadomo jak to z lotniczymi przepisami - raz wprowadzonego obostrzenia, tak łatwo nie wycofają - patrz szczegółowe kontrole bagażu czy 100ml limit płynów, podczas gdy z opowieści niektórych starych emigrantów słyszałem że przed zamachami na WTC do samolotu wsiadało się jak do PKS-u, wystarczyło być 20 minut przed odlotem na lotnisku żeby dojść do swojej bramki a w podręcznym można było przenieść dosłownie wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pozostaje tylko czekać aż Europa powtórzy nasze kroki, oczywiście mając na uwadze tak samo wysoki poziom wyszczepienia. Wg. stanu na dzisiaj 87.2 procent dorosłych w UK otrzymało już pierwszą dawkę, 66.2% jest w pełni zaszczepionych. https://coronavirus.data.gov.uk/details/vaccinations
#uk #koronawirus
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo nikt obcy ich z tego nie wyręczy.

@romek898: Żebyś się nie zdziwił. Pracuję w rekrutacji i np. około 90% nowych pielęgniarek które zatrduniamy to jest import z 3 świata. Indie, Nigeria, Bangladesz, Filipiny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przywożą nierzadko swoich partnerów którzy idą na pomocnicze stanowiska jako że są na spouse visa i jakoś to idzie. Teraz do UK masowo też będą imigrować hongkończycy którym
  • Odpowiedz
@romek898: Nie jest to prawda, zdziwiłbys się. U mnie więcej jest ludzi Azjatyckiego i Afrykańskiego pochodzenia, tak na szybko ludzie których poznałem i których widzę jest więcej są z Indonezji, Indii, Pakistanu, Nepalu, Syrii, Ghany, Sudanu, Etiopii, Erytrei, Kenii a nawet typek z Fidżi się trafił :D oprócz tego Brazylijczycy i kilka innych nacji z Ameryki południowej. Jak się pytałem części z nich dlaczego akjrat uk wybrali na emigracje to
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: z tymi maskami to mogl akurat jednak jest wstrzymac, dal tylko amunicje przeciwnikom do ciaglego jazgotu od tygodnia. Osobiscie mi te maski wisza, nie wierze w ich skutecznosc, sam mam kilka w samochodzie/portfelu, od miesiecy te same i wkladam jak wymagaja, troche to irytujace bo okulary paruja ale co zrobic ale jak ktos ma mi mamrotac ze umrze jak nie wloze to dla swietego spokoju moze na chwile wlozyc
  • Odpowiedz