wczoraj utopiło się 9 osób. Dlaczego rząd pozwala Polakom się topić? Dlaczego nie zamykacie plaż i nie robicie loterii, w której można wygrać hulajnogę w nagrodę za rezygnację z plażingu?
@Galkovsky: Myślę, że rząd powinien wprowadzić nakaz chodzenia w kapokach. Nikomu normalnemu od założenia kapoka po wyjściu z domu korona z głowy nie spadnie a dzięki temu można tych utonięć uniknąć.
@Galkovsky a propo wody. Skąd się biorą te australopiteki co skaczą na główkę i łamią kręgosłupy? Od 30 lat jak żyje, w szkole wbijali do głów żeby nie skakać na główkę w nieznanych miejscach ( pomijam skąd w ogóle takie ciśnienie na te skoki), w telewizji co roku kampania informacyjna, plakaty, przekazy w radiu, współcześnie również posty na fejsbuka i co?
@Galkovsky: Trupy z utonieć nie zapychają szpitali. Jakby jeen z drugim plaskozoemca nie wzywali karetki bo nie moze juz oddychać tylko sobie spokojnie umierali w domu to zaden lockdown nie bylby potrzebny ¯\_(ツ)_/¯
@Galkovsky: jak dla mnie powinni zrobić pozwolenia na pływanie wraz z badaniami lekarskimi, wywiadem środowiskowym i przynajmniej dwuletnim stażem w polskim związku pływackim, oczywiscie policja powinna pilnować wszelkich basenów wodnych i nakładać kary więzienia dla nieodpowiedzialnych bandytów pływających bez pozwolenia
https://statystyka.policja.pl/st/wybrane-statystyki/utoniecia
#koronawirus
Sprawa dla nosacza: ja żem skoczył a tu woda do
@Galkovsky: Trupy z utonieć nie zapychają szpitali. Jakby jeen z drugim plaskozoemca nie wzywali karetki bo nie moze juz oddychać tylko sobie spokojnie umierali w domu to zaden lockdown nie bylby potrzebny ¯\_(ツ)_/¯