Wpis z mikrobloga

A ja Wam powiem jak typowy stary dziad.
Friz daje zerowy beznadziejny przekaz dzieciakom. Dzieci zaczną podpalać samochody czy inne rzeczy bez wiedzy kogokolwiek dorosłego, bo przeciez tak robi ich idol. Juz nie mowiac o tym jakie to jest toksyczne i ze takie dziecko robiąc cos takiego mogloby sie zwyczajnie zatruć. Dzieci nakręca rodzicow na kolejna kase na bilet do energylandii, bo friz wypuścił swoja kolejkę i nowe koszulki. To jest takie zerowanie na naiwności maluchów. Friz jedzie do Stanow gdzie w danym momencie jest ogromne zagrożenie pożarami, ale jak typowy polak musi zwiedzić, bo juz zapłacił. Kur*a no to jest tak dziecinne i niedorzeczne, jakim trzeba byc imbecylem zeby sie tak zachowywac. Co z tego, ze ob sam ryzykuje prawda xD On mimo wszystko jest takim duzym dzieckiem. Mam nadzieje, ze spadające wyświetlenia zweryfikują to o czym pisze, bo szczerze robienie przez rok kilku scenkowych filmow z robienia prezentow, zrzucania przedmiotow i jeżdżenia na tripy to nie jest wyczyn i to nie jest plan na content. W nastepnym filmie wynajmie te małpy co dla pateckiego i rzuci puzzlami marty
Mam szczera nadzieje, ze on sie troche ogarnie, bo jak narazie przedstawia małolatom tragiczny wzor do naśladowania.
#friz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zauważ, że problem w tym, że on już nie chce, aby jego odbiorcami były dzieci, a są. I chyba nie wie, jak tę zmianę skutecznie rozegrać.
  • Odpowiedz
@jujuoo: 2,3 lata i bedzie (koniec), moze maks kazdy z nich utrzyma po 200k wyswietlen, ale to jest maks.youtub to jest praca na chwile, nie oszukujmy sie. wgl friz widac ze sie podczul juz i spoczal na laurach. Skoro tak kopiuje z USA to niech zauwazy, ze nikt tam po 3 milionach nie zasiada na laurach, a wrecz jest to mozliwosc do polepszenia jakosci kontentu itp Tam maja ludzie po
  • Odpowiedz
@Esprit: to ze Karol nie chce zeby odbiorcami byly dzieci nikogo nie obchodzi i nie jest to wymowka bo startujac robil filmy o pokemonach,basenie z kulkami czy innymi ,,challenge'ami" a teraz -cytujac trombe z wojewodzkiego:,,chcemy robic filmy dla starszych odbiorcow bo nasza widownia rosnie razem z nami" czy cos takiego tylko szkoda ze dzieci ktore maja lat 8 a skoncza 9 nie zmienia swojej mentalnosci ani zachowania w rok, friz
  • Odpowiedz
@jujuoo: 2,3 lata i bedzie (koniec), moze maks kazdy z nich utrzyma po 200k wyswietlen, ale to jest maks.youtub to jest praca na chwile, nie oszukujmy sie. wgl friz widac ze sie podczul juz i spoczal na laurach. Skoro tak kopiuje z USA to niech zauwazy, ze nikt tam po 3 milionach nie zasiada na laurach, a wrecz jest to mozliwosc do polepszenia jakosci kontentu itp Tam maja ludzie po
  • Odpowiedz
@jujuoo: znaczy wiesz to jest kanał raczej rozrywkowy niż naukowy wiec dzieciaki nie wyciągną z tego nic pożytecznego bo nie na tym polega jego content, kto oglada yt żeby wyciągnąć jakiś przekaz z tego? Yt oglądają ludzie dla rozrywki, owszem istnieją kanały które są stricte naukowe i jeśli chcesz się czegoś nauczyć to ogladasz te kanały, czasami zdarza się ze takie kanały mogą byc bardzo ciekawe do oglądania. To ze
  • Odpowiedz
dodam jeszcze ze sam za gowniaka miałem jakiś tam „idolów na yt” ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby płacić za jakieś ubranka czy inne gowna, wydaje mi się ze to po prostu kwestia wychowania/własnego myślenia.
  • Odpowiedz
@jujuoo: +1, mógł chociaż wyraźnie zaznaczyć, że jest to robione w specjalnie przygotowanych warunkach przez specjalistów itp. itd. i żeby nie powtarzać tego w domu. Niby dla normalnego człowieka to jest jasne, ale jednak lepiej jak taka informacja gdzieś w materiale jest wyraźnie zaznaczona.
  • Odpowiedz
@SZVCH: ja to rozumiem, ale sa jakies granice i jesli kierujesz content do dziecięcego fanbase’a to nie rob rzeczy ktore zagrażają ich zyciu (małolaty na pewno beda go naśladować)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@jujuoo: może rozkręcimy małą aferke z frizem w roli głównej? Będąc w USA, był bez prawa jazdy. Zabrano mu na trzy miesiące. A na ostatnim filmie normalnie tam prowadzi. Po czym kilka scen dalej, po powrocie do Polski płacze jak to bardzo tęsknił za tą chwilą powrotu za kierownicę po odebranym prawie jazdy.
Super przykład z góry.
  • Odpowiedz
youtub to jest praca na chwile

@gesiu96: Praca na chwilę dla kontentu typu Friz. Wiadomo jego widzowie dorosną i zaczną oglądać inne kanały. Jeśli już ktoś prowadzi konkretny content (np coś związanego z fizyką) to utrzymuje się wiele lat.
  • Odpowiedz