Aktywne Wpisy

LuckyStrike +49
#chiny Przejechanie 10.5 tysiąca kilometrów kosztowało mnie po przeliczeniu: 695 złotych. https://en.leapmotor.com/C01-Excellent
A wy co? Nadal 15 letni VW od Turasa z Niemiec i ruska ropa od Obajtka kupiona z Indii? xD Nawet mi was nie żal. Nie zapraszam do dyskusji. #motoryzacja #bekazpodludzi #tosachiny
A wy co? Nadal 15 letni VW od Turasa z Niemiec i ruska ropa od Obajtka kupiona z Indii? xD Nawet mi was nie żal. Nie zapraszam do dyskusji. #motoryzacja #bekazpodludzi #tosachiny
źródło: IMG_0240
Pobierz
KosmicznyPaczek +302

Prawda jest taka, że za kierownicą samochodu i roweru siedzą ci sami ludzie, część z nich jest rozsądna, część nie, część łamie przepisy, część jeździ w miarę przepisowo..
Różnica jest podstawowa. Debil za kółkiem auta stanowi śmiertelne zagrożenie dla wszystkich uczestników ruchu drogowego, największe dla tych kompletnie nie winnych. Rowerzysta zabije co najwyżej siebie.
Dlatego zawsze większym debilem będzie dla mnie gość, który mija rowerzystów na żyletki, bo mu się śpieszy, niż jacykolwiek rowerzyści
#rower #szosa #miasto
źródło: comment_1625564134TbFkcihvtvOA3dH0LlvfUV.jpg
Pobierz@Wirtuoz: To nie jest prawda.
@Wirtuoz: rowerzysci to bardzo wszieczny obiekt do kanalizowania swojej nienawisci. Bylem zszokowany gdy:
-ciotka, nauczycielka, stwierdzila ze powinno moc bez konsekwencji potracic rowerzyste jadacego ulica gdy obok jest ddr
-kolezanka, dyrektorka w korpo, skrecajac w osoedle prawie przejechala chlopaka jadacego chodnikiem. Wzruszyla ramionami
@lukaszzz: bo jakaś część ludzi to życiowi frustraci, a frustrat za kółkiem samochodu, to zagrożenie dla słabszych (w tym rowerzystów szczególnie)
@Wirtuoz: Nie, wbrew temu co jest na ulicy ilu jest pedalarzy mało kierowców jeździ na rowerze. Na moim małym osiedlu nie widzę ani jednego, a samochodów w uj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lukaszzz: On nie miał złych intencji, po prostu pozbywał się sikobidonu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Po za tym ekstrapolowanie obserwacji z osiedla gdzie żyje może pare set osób na 30 mln społeczeństwo. Naucz się co to statystyka, może czegoś wartościowego się dowiesz i będziesz mniej głupot pisał na Mirko.
@Wirtuoz: I pieszego na którego się #!$%@?.
@Xuzoun: Znajdź mi statystyki ile jest tych ofiar z winy rowerzysty, poza samym rowerzystą. W ciągu ostatnich 10 lat chyba były dwa lub trzy śmiertelne wypadki rower vs pieszy gdzie zawinił rowerzysta. W 2020 śmiertelnych wypadków z winy rowerzysty było 111 i byli to właśnie ci rowerzyści którzy spowodowali ten wypadek, w zdecydowanej większości starsi ludzie.
źródło: comment_16255769639QCxXrWUvb92P0WDsj28Bk.jpg
Pobierz@RuskiMaszynista: że co? według kogo? XD
@dybligliniaczek:
Można to sprawdzić w dziale bezpieczeństwo pieszych. W zeszłym roku (2020) żaden pieszy