Każdy kto twierdzi, że WORDy się na niego uwzięły/że celowo oblewają kierowców aby zarobić, nigdy tak naprawdę nie powinien znaleźć się za kółkiem na publicznej drodze.
@throwaway2137: zgodzę się z tym, nie chciało mi się robić prawa jazdy na motor bo bałem się jeździć po drodze z innymi kierowcami, miałem honde xr i sobie wkoło komina latałem lata, no ale trzeba by się stać legalem no i sobie odpaliłem pięć najczęściej popełnianych błędów przez motocyklistów no i elo wszystkie w jakimś stopniu popełniałem, już po takim jednym filmiku ogarnąłem się znacząco i jeżdżę lepiej i mniej
@throwaway2137: no ja po sobie wiem, że było upierd lanie za pierdoły. Jak nie wierzysz to co powiesz o tym, że mieli uwalić wszystkich (i uwalili) dzień po tym jak babka pomyliła pedał gazu z pedałem hamulca (na szczęście stało się to na placu?). Za uwalanie za byle co porzuciłem robienie prawka. Od kilku lat macie to ułatwione i idzie zdawać w miastach powiatowych, co jest bardzo na plus. Ja
@juldzi: To nie jest klasyczne rondo bo wjazdowa i wyjazdowa jest jednokierunkowa więc te dwie "śluzy" jednopasmowe służą tylko do zawracania. Do tego cały czas jest przerywana, więc nie widziałem i do dziś nie widzę (mimo, że prawko zdawałem 10 lat temu) tam błędu po którym mógłbym uwalić egzamin.
Na rondzie bez wytyczonych zjazdów możesz n---------ć kółka i zjeżdżać z którego pasa chcesz o ile robisz to zgodnie z kodeksem
@GastroAndrzej: WORD ma obowiązek tylko przekazać złożony wniosek do marszałka województwa w ciągu 14 dni od jego złożenia. Następnie to UM ma 7 dni na odpowiedź. Jedynym zadaniem WORDu w całej procedurze odwoławczej jest przekazanie złożonego wniosku oraz dołączenie nagrania.
Jest to oczywistym kuriozum bo wnioski z odwołaniem powinny być składane bezpośrednio do UM, a WORDy na polecenie UM powinny przekazywać nagrania. Taki sposób
@KaiserBrotchen: nigdy nie słyszałem, by jakieś wniosek przepadł w WORD. Jeśli tak to jakiś promil sytuacji.
Nie chodzi mi o wynagrodzenie egzaminatorów tylko finansowanie WORD z opłat za egzaminy.
@TankDriver: no to WORD tym bardziej ma teraz problem z egzaminami. Wcześniej 12 kursantów na 1 egzaminatora a teraz 8 kursantów. Różnica spora, a liczba egzaminatorów nie zwiększyła się. Ucięto im tak naprawdę fundusze kosztem dłuższego czekania na egzamin.
@throwaway2137: na mnie się nie uwzięły, bo zdałem za 1 razem, ale że większość specjalnie u-------a ludzi, to jest to wiadome od zawsze. Ty zapewne za dzieciaka też przebiegłaś przez ulicę, więc wg twojej logiki nie powinnaś być nigdy dopuszczona w pobliże jezdni.
@throwaway2137: jak trafisz na egzaminatora gnoja ktory ma zly dzien to powodzenia w zdaniu egzaminu. Gdyby wszystkie egzaminy byly nieskazitelnie rzetelne to by nie bylo mozliwosci odwolania sie od wyniku.
@Trique: spieszę z odpowiedzią, mianowicie po mimo tego, że usprawiedliwiasz się jakimiś śluzami, przerywaną linią i tym, że 10 lat masz prawko nie zmienia faktu, że nadal jest to rondo, polecenie egzaminacyjne dostałeś zapewne zawrócić ( wykonać dwa skręty w lewo już Łopatologicznie pisząc) a zająłeś prawy pas co jest na egzaminie błędem i już interpretacja egzaminatora czy do oblania egzaminu.
@GastroAndrzej: Nie strzelali by w kolano bo czy uwalą czy nie wpływa tyle samo pieniędzy. Ilość kursantów oraz wysokość opłaty za egzamin nie zależą od WORDów. Migracja kursantów nie grozi bo jak sam piszesz brakuje egzaminatorów. Najlepszym rozwiązaniem byłby finansowanie WORD bezpośrednio z budżetu.
@SirSith: jeżdżę, co więcej był okres, że moje auto było użytkowane przez kobietę głównie. Może ze złymi kobietami się zadajesz xd
Od niedomkniętych drzwi czy maski, jeśli jej nie dotykałeś, normalnie się odwołasz.
@tellet: no ale część przestraszonych, zestresowanych 18-latków się nie odwoła. Dlatego ja nie mówię, że to jest złe, że masz spuścić ręczny, tylko z perspektywy codziennej jazdy to są kompletnie nieistotne rzeczy, które na egzaminie mogą urosnąć
@juldzi: A co jeśli to rondo nie ma oznaczenia ronda, a jedyny znak to droga z pierwszeństwem przejazdu? Zobacz sobie ten twór na streetview https://tiny.pl/9q5gv Ani znajomy z drogówki ani drugi egzaminator nie widział w tym błędu.
które na egzaminie mogą urosnąć do rangi problemu.
@kuraku: generalnie na egzaminie nawet podniesienie długopisu czy zabranie głosu może urosnąć do jakiejś Norymbergi, ale to tak zawsze wygląda jak się człowiek stresuje.
@throwaway2137: A niby nie oblewają celowo? xD Zgodzę się, to gadanie, że "się mnie mnie uwzięli", to jest bullshit jakich mało. Oni na nikogo nie polują. Ale oblewanie celowe to jest przecież fakt, z którym ciężko się kłócić. Niedomykanie drzwi, zaciąganie minimalnie ręcznego, grzebanie przy lusterkach, niemające pokrycia w rzeczywistości i zwyczajnie chamskie nakazy jazdy w określonych kierunkach (np. "na Kraków" na najbardziej zatłoczonym rondzie, które przy okazji jest rozkopane
@throwaway2137: mówisz o wielokrotnych przypadkach udowodnienia stopnia korupcji w wordach? ( ͡°͜ʖ͡°) Poszukać dla Ciebie artykułów? Wordy powinny zostać zrestrukturyzowane i cały egzamin powinien zaliczyć ogromną reformę
@Trique: rozumiem Twoje rozgoryczenie, jest masa przypadków gdzie organizatora ruchu powinno powiesić się za jaja, multum znaków jest niepotrzebnych a dużo rzeczy powinno być rozwiązane prosciej. Podałes swój przykład, który pozostawia pole do interpretacji egzaminatorowi a takie rzeczy jak zajęcie odpowiedniego pasa podlega ocenie. Jakiekolwiek skrzyżowane by nie było jeśli masz zawracać zajmujesz skrajnie lewy pas i to powinno zakończyć dyskusje.
Change my mind.
#prawojazdy #motoryzacja #samochody
To nie jest klasyczne rondo bo wjazdowa i wyjazdowa jest jednokierunkowa więc te dwie "śluzy" jednopasmowe służą tylko do zawracania. Do tego cały czas jest przerywana, więc nie widziałem i do dziś nie widzę (mimo, że prawko zdawałem 10 lat temu) tam błędu po którym mógłbym uwalić egzamin.
Na rondzie bez wytyczonych zjazdów możesz n---------ć kółka i zjeżdżać z którego pasa chcesz o ile robisz to zgodnie z kodeksem
@GastroAndrzej: WORD ma obowiązek tylko przekazać złożony wniosek do marszałka województwa w ciągu 14 dni od jego złożenia. Następnie to UM ma 7 dni na odpowiedź. Jedynym zadaniem WORDu w całej procedurze odwoławczej jest przekazanie złożonego wniosku oraz dołączenie nagrania.
Jest to oczywistym kuriozum bo wnioski z odwołaniem powinny być składane bezpośrednio do UM, a WORDy na polecenie UM powinny przekazywać nagrania. Taki sposób
@TankDriver: no to WORD tym bardziej ma teraz problem z egzaminami. Wcześniej 12 kursantów na 1 egzaminatora a teraz 8 kursantów. Różnica spora, a liczba egzaminatorów nie zwiększyła się. Ucięto im tak naprawdę fundusze kosztem dłuższego czekania na egzamin.
Komentarz usunięty przez autora
@tellet: no ale część przestraszonych, zestresowanych 18-latków się nie odwoła. Dlatego ja nie mówię, że to jest złe, że masz spuścić ręczny, tylko z perspektywy codziennej jazdy to są kompletnie nieistotne rzeczy, które na egzaminie mogą urosnąć
A co jeśli to rondo nie ma oznaczenia ronda, a jedyny znak to droga z pierwszeństwem przejazdu?
Zobacz sobie ten twór na streetview https://tiny.pl/9q5gv
Ani znajomy z drogówki ani drugi egzaminator nie widział w tym błędu.
@kuraku: generalnie na egzaminie nawet podniesienie długopisu czy zabranie głosu może urosnąć do jakiejś Norymbergi, ale to tak zawsze wygląda jak się człowiek stresuje.
Poszukać dla Ciebie artykułów? Wordy powinny zostać zrestrukturyzowane i cały egzamin powinien zaliczyć ogromną reformę
Jakiekolwiek skrzyżowane by nie było jeśli masz zawracać zajmujesz skrajnie lewy pas i to powinno zakończyć dyskusje.
To powiedź mi w jakiej odległości od zjazdu powinienem go zająć? 50 metrów? Może 100 albo 200?