Wpis z mikrobloga

@aarahon: jeśli oslepiasz kogoś nim to nie używasz go zgodnie z przepisami ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo uwaga stwarzasz zagrożenie w ruchu lądowym ale rozumiem że to za trudne dla ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet sam przytoczyłes paragraf na to zdarzenie
  • Odpowiedz
jeśli oslepiasz kogoś nim to nie używasz go zgodnie z przepisami

@Yurakamisa: Jeśli widoczność spada poniżej 50 metrów to włączam światło przeciwmgielne tylne. Jeśli ktoś jedzie za mną to też go tym światłem oślepiam mimo że używam go zgodnie z przepisami.

Tak samo jest z używaniem spryskiwaczy, mogę ich użyć, mam do tego
  • Odpowiedz
Jeśli widoczność spada poniżej 50 metrów to włączam światło przeciwmgielne tylne. Jeśli ktoś jedzie za mną to też go tym światłem oślepiam mimo że używam go zgodnie z przepisami

@aarahon: czy ty właśnie porownujesz sytuację w której prawie nic nie widać do zwykłej pogody i pryskania specjalnego w rowerzystów xd

Tak samo jest z używaniem spryskiwaczy, mogę ich użyć, mam do tego
  • Odpowiedz
czy ty właśnie porownujesz sytuację w której prawie nic nie widać do zwykłej pogody i pryskania specjalnego w rowerzystów xd

@Yurakamisa: ciągle porównuję sytuację gdy zachowuję się zgodnie z prawem.

pedału gazu też możesz używać ale już specjalnie w kogoś wjechać nie możesz ( ͡°
  • Odpowiedz
w taki sam jak auto jadące zgodnie z prawem.

@aarahon: czyli jeczysz na rowerzystów mimo że nie stwarzają zagrożenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

@aarahon: chyba kierowcy który oblewa spryskiwaczem rowerzystę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czyli jeczysz na rowerzystów mimo że nie stwarzają zagrożenia

@Yurakamisa: nie, nie jęczę, przecież to Ty zacząłeś jęczeć że kierowcy korzystający z prawa poruszania się po drodze i przestrzegają przepisów powodują zagrożenie więc to porównałem żebyś zrozumiał.

chyba kierowcy który oblewa spryskiwaczem rowerzystę

@Yurakamisa: przepisy mu pozwalają korzystać ze spryskiwaczy. Czy zabraniają?
  • Odpowiedz
@aarahon: Jeśli ktoś leci spryskiwaczami po rowerzystach to nie przestrzega paragrafu który wrzuciłeś no ale tak jak już wyżej pisałem widać jest to za trudne dla ciebie.
Tak więc zostaje podrzucanie sobie kamieniem na środku drogi a jak ktoś cie przypadkowo wyprzedzi i trafi na kamień to cóż miałeś prawo nim podrzucać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś leci spryskiwaczami po rowerzystach to nie przestrzega paragrafu który wrzuciłeś no ale tak jak już wyżej pisałem widać jest to za trudne dla ciebie.

@Yurakamisa: nie napisałeś w jaki sposób przepisowe użycie spryskiwacza jest nieprzepisowe.
  • Odpowiedz
nie wiedziałem że do spryskiwaczy stosuje się wodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Weź sobie wlej mydła do oka i zobaczymy czy cię nie oślepi

jeśli oslepiasz kogoś nim to nie używasz go zgodnie z przepisami ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo uwaga stwarzasz zagrożenie w ruchu lądowym ale rozumiem że to za trudne dla ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet sam
  • Odpowiedz
Weź sobie wlej mydła do oka i zobaczymy czy cię nie oślepi

@Yurakamisa: nie wlewam rowerzyście do oczu płynu do spryskiwaczy ;)

jeśli oslepiasz kogoś nim to nie używasz go zgodnie z przepisami

@Yurakamisa: jeśli oślepiam nim kogoś to tak. Jak myję szybę to nie, wtedy używam go przepisowo.
  • Odpowiedz
Jak rzucam kamieniem w górę to nie rzucam w nim w samochód

@Yurakamisa: i o ile nie robisz tego w sposób niezgodny z prawem to jest to legalne.

jak myjesz samochód oślepiając przy tym rowerzystę to robisz to już nieprzepisowo

@Yurakamisa: a czy to moja wina że jest oślepiony? Równie dobrze możesz mnie oskarżać że światłami mijania oślepiam rowerzystę na rowerze poziomym bo jest niżej niż ja mam
  • Odpowiedz
Gdzie tam ja tylko rzucam go do góry

Skąd mam wiedzieć gdzie spadnie skoro nim nie steruje.

@Yurakamisa: jeśli rzucasz w pobliżu drogi to człowiek po podstawówce ma solidne podstawy do tego żeby przypuszczać że może spaść na drogę.
  • Odpowiedz
jeśli rzucasz w pobliżu drogi to człowiek po podstawówce ma solidne podstawy do tego żeby przypuszczać że może spaść na drogę.

@aarahon: Jeśli pryskasz spryskiwaczami po wyprzedzeniu rowerzysty to człowiek po podstawówce ma solidne podstawy do tego żeby przypuszczać że może go to oślepić
  • Odpowiedz