Aktywne Wpisy
Sebastix +431
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

ewolucja_myszowatych +327

#rower #rowery #szosa
(Jeszcze raz otagowany, bo nie chciałem robić syfu)
Źródło: Tiktok - użytkownik: sujen6969
@Yurakamisa: Jeśli widoczność spada poniżej 50 metrów to włączam światło przeciwmgielne tylne. Jeśli ktoś jedzie za mną to też go tym światłem oślepiam mimo że używam go zgodnie z przepisami.
Tak samo jest z używaniem spryskiwaczy, mogę ich użyć, mam do tego
@aarahon: czy ty właśnie porownujesz sytuację w której prawie nic nie widać do zwykłej pogody i pryskania specjalnego w rowerzystów xd
@Yurakamisa: ciągle porównuję sytuację gdy zachowuję się zgodnie z prawem.
@aarahon: czyli jeczysz na rowerzystów mimo że nie stwarzają zagrożenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aarahon: chyba kierowcy który oblewa spryskiwaczem rowerzystę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yurakamisa: nie, nie jęczę, przecież to Ty zacząłeś jęczeć że kierowcy korzystający z prawa poruszania się po drodze i przestrzegają przepisów powodują zagrożenie więc to porównałem żebyś zrozumiał.
@Yurakamisa: przepisy mu pozwalają korzystać ze spryskiwaczy. Czy zabraniają?
Tak więc zostaje podrzucanie sobie kamieniem na środku drogi a jak ktoś cie przypadkowo wyprzedzi i trafi na kamień to cóż miałeś prawo nim podrzucać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yurakamisa: nie napisałeś w jaki sposób przepisowe użycie spryskiwacza jest nieprzepisowe.
@Yurakamisa: to zacytuj :)
@Yurakamisa: nie wlewam rowerzyście do oczu płynu do spryskiwaczy ;)
@Yurakamisa: jeśli oślepiam nim kogoś to tak. Jak myję szybę to nie, wtedy używam go przepisowo.
@aarahon: Jak rzucam kamieniem w górę to nie rzucam w nim w samochód
@Yurakamisa: i o ile nie robisz tego w sposób niezgodny z prawem to jest to legalne.
@Yurakamisa: a czy to moja wina że jest oślepiony? Równie dobrze możesz mnie oskarżać że światłami mijania oślepiam rowerzystę na rowerze poziomym bo jest niżej niż ja mam
@aarahon: a czy to moja wina ze kamień spadł na samochód
@Yurakamisa: skoro celowo rzucasz nim w miejsce gdzie przejeżdżają auta to tak.
@aarahon: Gdzie tam ja tylko rzucam go do góry
Skąd mam wiedzieć gdzie spadnie skoro nim nie steruje.
@Yurakamisa: jeśli rzucasz w pobliżu drogi to człowiek po podstawówce ma solidne podstawy do tego żeby przypuszczać że może spaść na drogę.
@aarahon: Jeśli pryskasz spryskiwaczami po wyprzedzeniu rowerzysty to człowiek po podstawówce ma solidne podstawy do tego żeby przypuszczać że może go to oślepić