Wpis z mikrobloga

20% wkładu własnego, przy domu wartym 1 095 000 PLN, oboje mamy łącznie jakies 15k miesiecznego dochodu netto, bez dzieci, ja mam swoje mieszkanie, narzeczona swoje. Dostalismy odmowe kredytowa w PEKAO i nie wiemy czemu. Ale mamy doradce, niech to ch... a do 6 sierpnia musimy podpisac wlasciwy akt notarialny albo pokazac 3 odmowy z banku.
#kredyt
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janznetu: @goferek: zlozylismy wczoraj wniosek do santandera oraz PKO ale wlasnie nie wiem czy sie wyrobimy, nasz doradca mowi ze w PKO sie wyrobimy i dostaniemy kredyt. Ale zastanawiam sie czy już nie dzwonić do własciciela nieruchomości i prosić o aneksowanie umowy na poczatek wrzesnia.
  • Odpowiedz
@kozerus: zaufalismy doardcy ze niby w pekao dostaniemy od kopa przy takich zarobkach i zdolności, wiec dopiero 2 tyg pozniej zlozylismy do innego banku. Podobno jeszcze jest szansa ze jak wlozymy 30% wkładu własnego to w pekao dostaniemy.
  • Odpowiedz
@Fiodooor: Najpierw dowiedz się, dlaczego była odmowa. Doradca może uzyskać takie informacje. Jeżeli powie, ze się nie da to zmień doradcę. PKO i BNP ostatnio robią kredyty na zakup nieruchomości w ok 4 tygodnie.
  • Odpowiedz
@m-wjeczur: mamy dwa mieszkania które nie liczą sie do dochodu z wynajmu bo wynajmujemy znajomym, calosc spłacana bedzie przez wynajem. Dlaczego jestesmy odwazni? Ludzie przy 7k dochodu pakują sie w 500k. Jesteśmy na UOP, mamy po 29 lat spore doświadczenie w swoich branżach z możliwościami rozwoju. Pierwszy kredyt bralem na 200k sam, jak mialem na umowie 2830 zł na umowie próbnej :D teraz to żadne ryzyko :D
  • Odpowiedz