Wpis z mikrobloga

Ma ktoś decathlonowy hamak TROPIC 900? Fajność czy lepiej od leśnego ludzika czy coś? Tutaj podobają mi się kieszonki w środku na podręczne rzeczy - nie widziałem w innych czegoś takiego

#hamak #bushcraft #decathlon
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Butt: 2,5m długości to jest niepełnowymiarowy hamak. Będzie niewygodny w porównaniu do hamaków o normalnym rozmiarze dla każdego powyżej 160cm wzrostu.
Do tego 1,1kg wagi to szalenie dużo.
O wiele lepszym wyborem będzie hamak z moskitierą, Leśny Ludzik to obecnie najtańsza akceptowalna jakościowo opcja. Poza tym jeszcze Leniwiec i Wydra13 wprowadzają/wprowadzili do swojej oferty hamaki ze zintegrowaną moskitierą wiszącą na cięciwie.
Kieszonki w środku są o wiele mniej użyteczne, niż
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Butt: popatrz na wydre13. Ja kupiłem sobie lesovika drakę, ale teraz żałuję, bo wygląda na to, że gdybym poczekał, to od wydry taniej bym kupił baaardzo zbliżoną jakość. No i hamak na cięciwie zawsze wygodniej się rozwiesza
  • Odpowiedz
@m0d3_m4_d0wna: Niesłusznie żałujesz. Z całym szacunkiem do pracy wykonywanej przez Basię z Wydry - poziom jakościowy szycia i np zamki oferowane przez Lesovika jest zdecydowanie wyżej niż Wydra. Nie wypowiadam się o samym materiale, bo nie wiem z czego Wydra będzie szyła te swoje moskitierowe.
  • Odpowiedz
@bugg: te ze zintegrowaną moskitierą mają mocno bardziej skomplikowany proces produkcyjny, więc faktycznie trzeba minimum te 4 stówki liczyć. Do tego jeszcze płacisz za wygodne i szybkie rozwieszanie np systemem whoopie slings.
  • Odpowiedz