Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +454
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +214
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
chodzi o to, że Pani w sklepie nie chciała jej sprzedać lodów ekipy mimo, ze młoda miała pieniadze na jednego loda i nie było wyraźnego powodu zeby jej go nie sprzedała. to ja, w-------y idę z nia do tego samego sklepu, biorę jednego loda, a baba za ladą mowi, ze można brać tylko w zestawie - jeden zwykły lód i jeden lód ekipy.
to ja, spokojnym głosem odpowiadam czytając z telefonu "Art. 135. KW
Ukrywanie towaru przed nabywcą lub odmawianie jego sprzedaży
Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru,
podlega karze grzywny."
na samą myśl o placeniu grzywny aż zbladła, dała nam tego loda pojedynczo, a wychodząc widziałem jak zdejmuje kartkę z zamrażarki mówiącą o koniecznosci kupowania w zestawach
krótko z delikwentem, nikt nie będzie doprowadzać do placzu małego dziecka z takiego powodu
#januszebiznesu #prawo
Elo
@Estetykatopodstawa: W sklepie to pol bidy. Ale dasz rade kupujac usluge typu kablowka miec tylko to co chcesz? No nie bo sa pakiety. Nie da sie kupic pojedynczych programow. I czesto jest tak ze zeby miec program ktory Cie interesuje musisz miec caly pakiet.
Imho
@darek-jg: Spotkales sie kiedys z tym ze na przyklad do wodki jest dodawany kieliszek gratis? Albo do piwa kufel? Mozesz wtedy kupic sam kieliszek lub sam kufel?
@beer_man: Dlaczego niby? Na tym polega sprzedaz wiazana. Sprzedawca pozbywa sie towaru ktory nie schodzi "dowiazujac" go do innego.
Chleb 5pln
Komentarz usunięty przez autora
@beer_man: Napisalem ze nie mam pojecia bo nie chce mi sie sprawdzac. Wydaje mi sie ze sprzedaz wiazana jest dozwolona.
Zarabianie moze sobie byc przez co chce-poki jest zgodne z prawem. Jesli byla informacja PRZED PODEJSCIEM DO KASY ze
aczkolwiek chętnie wejdę w merytoryczną dyskusję w temacie, bo absolutnego przekonania co do swojego stanowiska nie mam.
To mówisz że do sądu z nimi?